Rīgā atrasts miris kriminālā autoritāte Sergejs Sniedziņš

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Dzīvoklī Imantā atrasts miris kriminālā autoritāte Sergejs Sniedziņš, kurš 90.gados kopā ar domubiedriem veidoja Latvijas organizētās noziedzības kodolu, piektdien raksta žurnāls «Vakara Ziņas».

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS apstiprināja, ka 28.maijā dzīvoklī atrasts 1955.gadā dzimuša vīrieša līķis bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Kriminālprocess policijā nav sākts, un mirstīgās atliekas nodotas tuviniekiem apbedīšanai.

Žurnāls «Vakara Ziņas» raksta, ka mirušais ir Sniedziņš, kurš kriminālajās aprindās dēvēts par Sņegu. Viņš ir notiesāts astoņas reizes un lielāko daļu mūža pavadījis ieslodzījuma vietās.

Pēdējo reizi deviņi gadi un seši mēneši par laupīšanu Sniedziņam piespriesti 2005.gadā. Neilgi pirms nāves vīrietis bijis nevis cietumā, bet psihiatriskajā slimnīcā.

Pēc žurnāla rīcībā esošās informācijas, Sņegs tur atradās pēdējos piecus gadus, jo viņam bijuši neatgriezeniski smadzeņu bojājumi. Noziedzīgās karjeras laikā Sniedziņam vairākkārt iešauts galvā.

Arī aģentūras BNS arhīvs liecina, ka vēl 2008.gada janvārī Augstākā tiesa (AT) skatīja krimināllietu pret slepkavībā apsūdzēto Sniedziņu. Pēc prokuratūras uzskata, 1994.gada novembra sākumā Sniedziņš trīs reizes galvā iešāvis savam paziņam.

Savukārt 2007.gada aprīlī aizturēts Centrālcietuma uzraugs par Sniedziņa apgādāšanu ar sakaru līdzekļiem un narkotikām.

Sniedziņš, neskatoties uz gadalaiku, staigājis baseina čībiņās, kas uzvilktas basās kājās. Tāpat viņš oficiāli atzinies, ka ir Irākas diktatora Sadama Huseina ārlaulības dēls un Čīles diktatora Augusto Pinočeta spiegs. Izciešot astoņus gadus ilgo cietumsodu, viņš prokuroram sūtīja paša sacerētus dzejoļus un cietuma vadībai pieprasīja tikšanos ar savu suni.

«Vakara Ziņas» raksta, ka Sniedziņš ir viens no pēdējiem, ko mēdza dēvēt par kriminālo aprindu veco gvardi. Viņa vārds parasti minēts līdzās tādiem vīriem kā Ivans Haritonovs, Aleksandrs Korobeiko, Genadijs Vaļagins, Boriss Raigorodskis, Ralfs Krūmiņš, Jānis Kaļva jeb Klops un Genadijs Dubrovenko. Joprojām dzīvs un pie labas veselības no lielajiem dūžiem ir tikai Haritonovs.

<em>Ņem ko vēlies, prezident! Kriminal za vsjo plaķit</em>!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu