Uz Spānijas automaģistrālēm veiksmīgi izmēģināts «lielceļu vilciens»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš

Kamēr «Google» platiem soļiem virzās uz autovadītāja aizvietošanu ar gudras programmatūras palīdzību, Zviedrijas autoražotājs «Volvo» strādā pie līdzīga projekta sauktu par SARTE (Safe Road Trains for the Environment).

Projekta mērķis ir ļaut autovadītājiem ar bezvadu tīkla tehnoloģijām pievienoties «lielceļu vilcienu lokomotīvēm», kuras šajā gadījumā ir smagie kravas auto, tādējādi uzticot automašīnas vadību kravas šofera rokās.

Projekta izstrāde ir prasījusi divarpus gadus, kas ir salīdzinoši neilgs laika periods iekams tiek veikti publiskie izmēģinājumi. Projekta menedžere Linda Vahlstroma (Linda Wahlström) no «Volvo Car Corporation» skaidro, ka jaunajiem «lielceļu vilcieniem» būs vairākas priekšrocības. «Kamēr automašīnas vadība ir uzticēta profesionālam šoferim tikmēr vadītājs var darīt citas lietas. Arī degvielas patēriņš samazinās, jo braucot aiz kravas automašīnas ir krietni mazāka vēja pretestība, » uzsver Vahlstroma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu