Rita Lasmane par zināšanu gūšanu un pielietošanu seksā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Neesiet vieglprātīgi!

Ļaudis pret seksu un mīlestību brīžam izturas stipri vieglprātīgi. Svēti ticot, ka viss notiek pēc nejaušības principa. Kā kritīs kārts, tā sacīt. Bet lai ļautos Viņas Augstībai Nejaušībai, jāspēj pārvaldīt vēl citas likumsakarības.

Atļaušos uzskatīt, ka drusku jāpazīst sevi un jāsaprot savas reakcijas, lai nedaudz varētu prognozēt pretreakcijas. Un atļaušos paust viedokli, ka gan sekss, gan mīlestība vienmēr labāk sanāk, ja notiek saspēle, nevis tvarstīšana ar acīm ciet, kā «aklās vistiņas» spēlējot vai brīnīšanās par to, ka kaut kas sanāk vai galīgi nesanāk. Atcerieties pirmo mīlestību, kad pieredzes bija gauži maz, bet gribēšana gauži liela? Atceraties, kā piedēvējāt mīlamajam objektam visas tās īpašības, kuras gribētu lai viņam vai viņai būtu? No sākuma, saprotama lieta, bija liela laimes sajūta, ko radīja jūsu pašu smadzenes bioķīmijas formā. Bet vai atceraties lielo vilšanās sajūtu un grandiozās sāpes, kad izrādījās, ka mīlamais objekts neatbilst jūsu pašu radītajam tēlam? Es negribu teikt, ka ir slikti radīt vēlamo partneru tēlus. Es gribu teikt, ka radiet šos tēlus, operējot ar objektīvu informāciju. Ne vienmēr tādu var gūt ģimenē, kurā nācies augt. Uz tiem, kas no vecākiem ir mācījušies produktīvas un labvēlīgas attiecības šīs rindas īpaši neattiecas.

Vienalga kādas kategorijas attiecības – īsam laikam vai visam mūžam – tā ir spēle. Lai sanāktu saspēle jāmāk spēlēt. Kur to var iemācīties? Kā jau minēju, daži to uzsūc ģimenēs. Tiem, kam nav iespējas tur ko derīgu iemācīties, jāgūst informācija kur citur – no draugiem, internetā, presē, grāmatās, filmās (brt ne pornofilmās). Lielāki ieguvēji ir tie, kas lasa augsto literatūru un skatās labas filmas, nevis viegli sagremojamus dzeltenus rakstiņus vai Playboy erotiskos klipus. Noteikti ieguvēji būs tie, kas aizies apskatīt pašlaik Rīgā notiekošo izstādi «Amora the Eksperience», kas paskaidro lietas, ko pretējais dzimums nereti vienkārši nevar iedomāties, ka kas tāds pastāv.

Lai veicas zināšanu gūšanā un pielietošanā -
Rita
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu