Brīvdabas muzejā turpinās tradicionālais Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Šodien Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā turpinās gada lielākie amatniecības svētki - Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus,  informēja muzeja Izglītības un informācijas nodaļas pārstāve Kristīne Dzedule.

Jau 42.gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcēsies tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus.

Līdztekus amatniecības izstrādājumiem gadatirgū būs iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju, piemēram, mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Gadatirgus savus viesus priecēs arī ar bagātīgu kultūras programmu.

Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus ir svētki gan tā dalībniekiem, gan apmeklētajiem, kas daudzām ģimenēm izveidojusies par tradīciju vairākās paaudzēs. Tā ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Vienlaikus gadatirgus ir tautas lietišķās mākslas gada sasniegumu skate un iespēja amatniekiem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus. Savukārt gadatirgus apmeklētāji var iegādāties augstvērtīgus latviešu tradicionālās amatniecības darinājumus.

Atsaucoties apmeklētāju ierosinājumam, ieejas biļešu cenas gadatirgū šogad ir samazinātas, pieaugušajiem ieejas biļete maksās trīs latus, divus latus biļete maksās pilna laika studentiem, bet vienu latu - skolēniem un pensionāriem. Bezmaksas ieeja gadatirgū būs pirmsskolas vecuma bērniem un pirmās grupas invalīdiem.

Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus Brīvdabas muzejā šodien būs atvērts no plkst.10 līdz 17.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu