Francija atbalsta militāro intervenci Sīrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francija nav izslēgusi militārās intervences iespēju Sīrijā, taču tas varētu notikt tikai saskaņā ar ANO mandātu, svētdien paziņoja aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Piedaloties Singapūrā notiekošajā Āzijas drošības samitā, Francijas ārlietu ministrs svētdien arī aicināja Krieviju pārtraukt atbalstīt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu.

«Krievijai ir jāsaprot, ka Sīrijas nākotne nav iedomājama» Asada vadībā, atzina Ledriāns. «Līdz tam mums ir jāpastiprina spiediens, jāpastiprina sankcijas, jāmobilizē sabiedrības viedoklis un pēc iespējas jāizolē Asads, un jāpanāk, ka tie, kas viņu joprojām atbalsta, zaudē interesi, un es šeit, protams, runāju par Krieviju.»

Taču tas varētu izrādīties visnotaļ sarežģīts uzdevums, jo, kā jau ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš piektdien tikās ar Vācijas un Francijas līderiem, atteicies piekāpties Rietumu spiedienam Sīrijas jautājumā.

«Kāpēc mēs domājam, ka gadījumā, ja gāzīsim pašreizējo vadību, rīt tur iestāsies vispārēja labklājība?» retoriski vaicāja Krievijas līderis. «Kas notiek Lībijā? Kas notiek Irākā? Vai tur kļuvis drošāk? Mēs iesakām vismaz Sīrijā rīkoties uzmanīgāk, līdzsvarotāk.»

Putins arī uzsvēra, ka galvenais ir novērst sliktāko scenāriju - pilsoņkaru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu