Asads: Ārvalstnieki cenšas iznīcināt Sīriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nemieru plosītās Sīrijas prezidents Bašars al Asads svētdien uzrunā parlamentā apgalvoja, ka ārvalstnieki cenšas iznīcināt Sīriju.

«Maskas ir nokritušas, un starptautiskā loma Sīrijas notikumos ir acīmredzama,» sacīja Asads, piebilstot, ka 7.maijā aizvadītās parlamenta vēlēšanas bija īstā atbilde «noziedzīgajām slepkavām un viņu finansētājiem».

«Mēs šobrīd saskaramies nevis ar politisku problēmu, bet gan projektu, kura mērķis ir iznīcināt valsti,» viņš piebilda.

Jau ziņots, ka 7.maijā Sīrijā notika opozīcijas boikotētas parlamenta vēlēšanas. Tajās ievēlētie likumdevēji uz pirmo sēdi pulcējās svētdien.

Komentējot pagājušajā mēnesī aizvadītās vēlēšanas, Asads sacīja: «Sīrija ir atvērta visiem sīriešiem, neatkarīgi no viņu uzskatiem, taču terorisms nevar būt daļa no politiskā procesa, un mums ir jācīnās pret terorismu, lai izdziedētu valsti».

Sīrijas līderis arī uzsvēra, ka «nacionālā drošība ir sarkanā līnija», un atzina, ka Sīrija «līdz šim par to dārgi samaksājusi».

Uzrunā parlamentam Asads svētdien arī apliecināja godu vardarbībā nogalinātajiem civilajiem un militārajiem «mocekļiem», uzsverot, ka viņu asinis nav izlietas velti, un solot nepieļaut kompromisus cīņā pret «terorismu».

Attiecībā uz traģisko Hulas slaktiņu, kurā 25. un 26.maijā tika nogalināti vismaz 108 cilvēki, tostarp 49 bērni un 34 sievietes, Asads apgalvoja, ka «Hulā un citviet [Sīrijā] notikušais ir brutāli slaktiņi, ko pat briesmoņi nevarētu pastrādāt».

Asads arī brīdināja, ka nebūs dialoga ar opozīciju, kas «cenšas panākt ārvalstu iejaukšanos».

«Sīrijas tauta ir gudra, un tā akli neatkārto to, kas notiek citviet,» izteicās Sīrijas prezidents, acīmredzami, norādot uz tā dēvēto arābu pavasari citās reģiona valstīs.

Kopš 12.aprīļa, kad oficiāli spēkā stājās ANO pieprasītais pamiers, kurš gan teju ik dienu tiek pārkāpts, Sīrijā nogalināti vismaz 2300 cilvēki, bet kopš pērnā marta, kad sākās plašie protesti pret Asada režīmu, dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 13 400 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu