Rosina noteikt daudzbērnu ģimenēm NĪN atvieglojumu 50% apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu ministrija (FM) rosina piemērot nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes atvieglojumu 50% apmērā daudzbērnu ģimenēm.

Izskatīšanai rītdienas, 4.jūnija, Ministra kabineta komitejas sēdē iesniegtie grozījumi likumā par NĪN paredz noteikt NĪN atvieglojumu par dzīvojamo māju vai dzīvokli un tam piekrītošo zemi 50% apmērā personām, kurām ir trīs vai vairāk bērnu līdz 24 gadu vecumam, ja tie turpina izglītības iegūšanu, un personai vai tās laulātajam ar šiem bērniem ir kopīga deklarētā dzīvesvieta.

Atvieglojumu paredzēts piemērot arī dzīvojamo māju palīgēkām, tai skaitā atsevišķi stāvošām garāžām, ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai.

Lai saņemtu minēto atvieglojumu, nodokļa maksātājam vajadzēs ar iesniegumu vērsties pašvaldībā un iesniegt informāciju, kas apliecinās tiesības uz nodokļa atvieglojuma saņemšanu, jo automātisku visas nepieciešamās informācijas nodošanu pašvaldībām no valsts informācijas sistēmām patlaban vēl nav iespējams nodrošināt, norāda FM.

FM lēš, ka valstī vidējais aprēķinātais NĪN maksājums daudzbērnu ģimenēm būtu 10,23 lati gadā un ar atvieglojumu - 5,12 lati gadā.

Jautājumu par NĪN likmes atvieglojumu daudzbērnu ģimenēm nākamnedēļ paredzēts apspriest arī Demogrāfisko lietu padomes sēdē.

Lai likuma grozījumi stātos spēkā, tie ir jāatbalsta valdībā un jāpieņem Saeimā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu