Latvijas futbolisti uzvar Somiju un atgūst Baltijas kausu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Andris Vaņins atvairīja divus Somijas futbolistu izpildītos 11 metru pēcspēles sitienus un Igaunijas pilsētā Veru sekmēja Latvijas valstsvienības uzvaru pār Somiju Baltijas kausa izcīņas finālspēlē.

Lai noskaidrotu uzvarētāju, bija nepieciešami 16 pēcspēles 11 metru sitieni, jo 90 pamatlaika minūtes beidzās neizšķirti 1:1 un pagarinājums nebija paredzēts. Pēcspēles sitienos Latvija uzvarēja ar 6:5 un atguva Baltijas kausu ar vienpadsmito uzvaru šajā turnīrā, kas notiek kopš 1928. gada. Desmit uzvaras turnīrā ir Lietuvai, kas bija iepriekšējā kausa ieguvēja 2010. gadā, Igaunijai ir trīs uzvaras, visas pirms Otrā pasaules kara, bet Somija šajā turnīrā šogad startēja pirmo reizi, kad ar četru komandu piedalīšanos tika mainīts sacensību formāts, kas paredzēja pusfinālus un spēles par pirmo un trešo vietu.

Pēc bezvārtu pirmā puslaika, otrajā divu minūšu laikā komandas apmainījās ar precīziem tiešajiem brīvsitieniem. Vispirms Toni Kolehmainens sita pāri spēlētāju mūrim Andra Vaņina sargātajos vārtos, tomēr drīz pēc tam līdzīgajā situācijā Aleksandra Cauņas soda laukumā raidīto bumbu Henri Silanpē sargātajos vārtos iesita Edgars Gauračs, kuram šie bija trešie vārti trīs dienās.

Salīdzinājumā ar piektdien notikušo pusfināla spēli pret Lietuvu, kurā ar 5:0 tika svinēta pārliecinošākā uzvara spēlēs kopš valsts neatkarības atjaunošanas, valstsvienības sastāvā bija tikai viena izmaiņa - sarkano kartīti saņēmušā diskvalificētā Igora Savčenkova vietā aizsardzības centrā spēlēja Nauris Bulvītis.

Pirmajā 11 metru sitienu sērijā abus sitienus atvairīja vārtsargi, arī Aleksandra Cauņas sitienu. Vēl pēc tam Jarko Hurme sita pāri, bet Vaņins atvairīja arī Kolehmainena sitienu, pirms Vladislavs Kozlovs guva uzvaras vārtus.

Baltijas kausa finālspēle: Latvija - Somija 2:1 (11 m.s.)

Vārtus guva: Edgars Gauračs (54.) - Toni Kolehmainens (52.)

Latvija: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Ritus Krjauklis, Nauris Bulvītis, Oļegs Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Vitalijs Smirnovs, Aleksandrs Cauņa, Aleksejs Višņakovs (Arturs Zjuzins, 77.), Edgars Gauračs (Vladislavs Kozlovs, 82.), Ivans Lukjanovs (Vladimirs Kamešs, 72.).

Somija: Lukašs Hradeckis (Henri Silanpē, 46.), Petri Pasanens, Juka Raitala (Jarko Hurme, 57.), Pauluss Arajūri, Markuss Halsti, Toms Sparvs, Daniels Šēlunds, Toni Kolehmainens, Timo Furuholms (Mika Ojala, 73.), Roni Porokara (Njazi Kuki, 57.), Tēmu Puki.

11 m sitienus realizēja: Smirnovs, Laizāns, Kamešs, Zjuzins, Kļava, Kozlovs - Šēlunds, Kuki, Ojala, Pasanens, Sparvs; nerealizēja: Cauņa, Bulvītis - Puki, Hurme, Kolehmainens

Tiesnesis: Gedimins Mažeika (Lietuva).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu