Prokopčukai otrā vieta piecu kilometru skrējienā Vīnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas garo distanču un maratonu skrējēja Jeļena Prokpčuka svētdien izcīnīja otro vietu piecu kilometru skrējienā sieviešu konkurencē, kas notika Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Prokpčuka distanci veica 15 minūtēs un 47,3 sekundēs, par 17 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušās portugālietes Anas Dulčes Fēliksas.

Tikmēr trešo vietu ieņēma Džoisa Kiplimo no Kenijas, kura finišēja pēc 15 minūtēm un 58,7 sekundēm.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Prokopčuka izcīnīja desmito vietu Londonas maratonā, kas viņai bija maratona sacensības pēc četru gadu pārtraukuma.

42,195 kilometrus garo distanci Prokopčuka veica divās stundās, 27 minūtēs un četrās sekundēs, no uzvaru izcīnījušās kenijietes Marijas Keitani atpaliekot par astoņām minūtēm un 27 sekundēm. Keitani Londonas maratonā uzvarēja otro gadu pēc kārtas.

Ar šo rezultātu Prokopčuka izpildīja arī šā gada Londonas olimpisko spēļu A normatīvu maratonā, tomēr pēdējā laikā sportiste apsver, ka Olimpiādē tomēr startēs 10 000 metru distancē, jo maratona starts tiks dots dienas vidū, kad pilsētā varētu būt karsti laika apstākļi, kas būtu viņai neparocīgi.

Kā ziņots, olimpisko spēļu B normatīvu pašlaik izcīnījušas divas citas Latvijas sportistes Ilona Marhele un Dace Lina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu