Krāslavas mērs sašutis par Drošības policijas pastiprināto interesi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krāslavas novada deputāti un mērs satraukušies, ka pēc viņu lēmuma izstāties no Pašvaldību savienības, novada domes priekšsēdētājam nācies sniegt skaidrojumus Drošības policijai, ziņo TV3 raidījums «Nekā Personīga».

Krāslavas novada aiziešana no Pašvaldības savienības šogad maijā bija protests pret Pašvaldību savienības ieceri Eiropas struktūrfondu naudu dalīt pēc iedzīvotāju skaita novados. Krāslavas mērs to sauc par lielo pilsētu lobiju, jo pēc šādas mērauklas Latgalei naudas paliktu vēl mazāk.

Krāslavas novadā, kas atrodas Latgalē pie pašas Latvijas un Baltkrievijas robežas, 12 pagastos dzīvo ap 20 tūkstošiem iedzīvotāju.

«Būsim godīgi. Kas maksā, tas pasūta mūziku. Maksātājs ir lielās pilsētas un var pasūtīt to mūziku,» izstāšanos pamato Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Pāris nedēļas pēc lēmuma pamest savienību, Krāslavā viesojās Drošības policijas pārstāvis un iztaujājis Upenieku par izstāšanos no Pašvaldību savienības. Mērs ir neizpratnē par drošības iestāžu pastiprināto interesi, jo Pašvaldības savienībā biedri iestājas, vai to pamet brīvprātīgi. Mērs atbildējis uz visiem jautājumiem un šobrīd gaida, kas seko tālāk. 

«Es domāju, ka tagad viņi mani patstāvīgi kontrolēs. Jautājums, kas bija pasūtītājs,» stāsta Upenieks.

Pašvaldību savienības līderis Andris Jaunsleinis par Drošības policijas braucienu uz Krāslavu uzzināja no «Nekā Personīga» un neslēpa pārsteigumu. Jaunsleinis domā, ka drošībnieki rīkojušies nesamērīgi un tas kaitēs arī savienības imidžam. Viņš kategoriski noliedz, ka būtu iniciējis drošībnieku ierašanos Krāslavā: «Nu ko jūs! Tad es būtu pilnīgi traks.»

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un Drošības policija «Nekā Personīga» informēja, ka tā bijusi kārtējā vizīte uz kādu no pierobežas pašvaldībām. Izstāšanās no Pašvaldību savienības bijis tikai viens no pārrunu tematiem.

«Es neuzskatu, ka drošības iestādes darbinieki nevarētu aprunāties ar pašvaldības vadītāju par šādu vai tādu lēmumu. Ne jau ar mērķi sodīt pašvaldības vadītāju,» skaidroja Kozlovskis.

Savukārt Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa norādīja, ka drošībnieku galvenais ierašanās mērķis bijis «pārrunāt situāciju pierobežas zonā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu