Džokovičam ilga spēle, Federeram - ambiciozs pretinieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti smagu uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfināla cīņā svētdien izcīnīja ATP pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs no Serbijas.

Džokovičs smagā piecu setu cīņā (četras stundas un divdesmit minūtes) ar rezultātu 4-6, 6-7 (5:7), 6-3, 7-5, 6-3 pieveica Itālijas tenisistu Andreasu Sepi, kurš bija izlikts ar 22. numuru.

Pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem Džokovičs pakāpeniski pārņēma iniciatīvu savās rokās un spēja atspēlēt divu setu deficītu, bet izšķirošajā, piektajā, setā serbs nospēlēja nedaudz sekmīgāk par pretinieku, izcīnot smagu uzvaru.

Džokovičam aizvadītajā spēlē bija problēmas gan pie savas, gan pretinieka serves, kas arī ļāva Sepi izrādīt ļoti nopietnu pretestību pasaules pirmajai raketei.

Tādējādi Džokovičs pietuvojies savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru «Grand Slam» turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Par vietu turnīra pusfinālā Džokovičs spēkosies ar francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš izlikts ar piekto numuru, vai sacensību 18. raketi Staņislasu Vavrinku no Šveices.

Tikmēr uzvaru izcīnīja arī bijušais ranga pirmais numurs šveicietis Rodžers Federers, kurš četru setu mačā ar 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 pārspēja 21 gadus veco Beļģijas talantu Deividu Gofinu.

Astotdaļfināla cīņā ATP pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Federers ar rezultātu  pieveica beļģi Deividu Gofinu, kurš kļuva par pirmo kvalifikācijas sacensību «laimīgo zaudētāju» turnīra vēsturē, kurš ticis līdz ceturtajai kārtai.

Ceturtdaļfinālā Federers spēkosies ar čehu Tomašu Berdihu, kurš izlikts ar septīto numuru, vai turnīra devīto raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu