Ilvess: Eiro simbolizē mūsu austrumu kaimiņiem - esam prom uz neatgriešanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiro vairāk nekā jebkas cits simbolizē mūsu austrumu kaimiņam – mēs esam projām uz neatgriešanos un esam laimīgi par to, intervijā laikrakstam «Diena» sacīja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Jautāts, vai no eiro ieviešanas ir tikai plusi, Ilvess atbildēja apstiprinoši.

«Personiski es gribētu uzsvērt vēl vienu svarīgu punktu tieši mums – baltiešiem. Eiro ir arī drošības garantija. Ilustrēšu to ar vienu epizodi. Pagājušā gada decembrī bija liela intervija ar Mihailu Gorbačovu, un pēdējais jautājums Mihailam Sergejevičam – tā kā tika apspriesta arī Belovežas vienošanās – bija – vai ir kāds, kas ir laimīgs, ka PSRS sabruka? Viņš kādu minūti klusēja un tad atbildēja – jā, igauņi, jo viņiem ir eiro,» norādīja kaimiņvalsts prezidents.

Ilvess sacīja: «Tas parāda, ka tieši eiro vairāk nekā jebkas cits simbolizē mūsu austrumu kaimiņam – mēs esam projām uz neatgriešanos un esam laimīgi par to.»

Ilvess norādīja, ka eiro pats par sevi ir laba valūta un nav problēmu ar eiro, bet gan ar eirozonas valstīm, kas neievēro noteikumus.

«Latvija ievēro noteikumus tāpēc, ka tiem ir jēga. Un, kad būsiet eirozonā, investīcijas plūdīs pie jums,» uzskata Ilvess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu