RS veiks pārbaudi Ziepniekkalnā; tiks pārtraukta karstā ūdens padeve

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai kvalitatīvi sagatavotos nākamajai apkures sezonai un savlaicīgi atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, AS «Rīgas siltums» (RS) otrdien veiks Ziepniekkalna siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, informē uzņēmumā.

Pārbaudes laikā no plkst.8 līdz hidrauliskās pārbaudes beigām (ap plkst.20) visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Ziepniekkalnā, Torņakalnā, kā arī Kuģu, Trijādības un Valguma ielu rajonā nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (tehniskais ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts līdz + 45 grādiem, tāpēc daļai namu karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas vakarā pēc plkst.22.

Lielākā daļa namu karsto ūdeni saņems jau otrdienas vakarā, bet, ja atsevišķi siltumtīklu posmi pārbaudi neizturēs, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi - likumā noteiktā kārtībā ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji.

Hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi, samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu izmēģina ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

RS lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa bezmaksas diennakts Klientu palīdzības dienesta tālruni 80000090.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina ar izpratni uztvert esošo situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu