SKA piedāvājis Tarasenko piecus miljonus par divām sezonām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

KHL klubs Sanktpēterburgas SKA piedāvājis talantīgajam uzbrucējam Vladimiram Tarasenko divu gadu laikā nopelnīt piecus miljonus dolāru (2,8 miljonus latu), vēsta laikraksts «Sport-Ekspress».

Pagājušās nedēļas izskaņā Tarasenko pieņēma lēmumu karjeru turpināt NHL komandā Sentluisas «Blues», bet SKA pirms tam izmisīgi centusies uzbrucēju pierunāt palikt Krievijā.

Divu gadu līgumu par minēto summu Tarasenko piedāvājis SKA kluba ģenerālmenedžeris Aleksejs Kasatonovs.

Tomēr arī šāds piedāvājums Tarasenko nav atturējis no došanās uz NHL, kur gan viņš nopelnīs ievērojami mazāku naudas summu. Kā līgas debitants 20 gadus vecais Tarasenko varēs noslēgt līgumu par ne lielāku summu kā 900 000 dolāru (512 000 latu), bet nodokļos uzbrucējs šķirsies no teju puses šīs naudas.

Kā ziņots, pagājušo sezonu uzbrucējs uzsāka KHL komandā Novosibirskas «Sibirj», kur 39 mačos guva 18 vārtus un atdeva 20 rezultatīvas piespēles. Pēc tam viņš pārcēlās uz SKA komandu, kur regulārā čempionāta 15 mačos iekrāja piecus vārtus un četras rezultatīvas piespēles, bet 15 Gagarina kausa cīņās viņa kontā bija desmit vārti un sešas piespēles.

Pēc sezonas Tarasenko bija uzaicināts uz Krievijas izlasi dalībai šīgada pasaules čempionātā, tomēr uzbrucējam izveidojās acīmredzamas domstarpības ar valstsvienības treneru korpusu, tāpēc nevienam mačam viņš tā arī netika pieteikts. Pirms izslēgšanas spēļu sākuma Tarasenko izlasi pameta.

Tarasenko 2010. gada NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 16. numuru izvēlējās tieši «Blues» komanda. «Blues» šīs sezonas NHL regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences otrajā vietā, bet Stenlija kausa izcīņā netika tālāk par konferences pusfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu