«Ford» automašīnas ar 1,0 litra «EcoBoost» dzinēju piedzīvo strauju pārdošanas sākumu visā Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunākā «Ford Focus» versija ar 1.0 litra «EcoBoost» dzinēju strauji gūst pircēju atzinību visā Eiropā. Aprīlī vien tika saņemts vairāk kā 4700 pasūtījumu uz 1.0 «EcoBoost» modeli, kas veido 23,3% visu pasūtināto «Focus» automobiļu 19 Eiropas valstīs.

«Jaunais mazlitrāžas dzinējs ir piemērs, tam kā vajadzīga inovācija sasniedz tirgu īstajā brīdī, kad klienti meklē ekonomisku benzīna dzinēju, kas joprojām spēj sagādāt braukšanas prieku,» teic «Ford of Europe» viceprezidents Roelants de Vārds (Roelant de Waard).

Šveicē 60% visu pasūtināti «Ford Focus» ir aprīkoti 1,0 litra «EcoBoost». Nākamā ir Grieķija ar 37% un holandieši ar 35%. Uzņēmums divos lielākajos noieta tirgos Lielbritānijā un Vācijā 28% klientu izvēlējušies tieši šo dzinēju. Francijā šādu izvēli izdarījuši 17%, Itālijā – 16%, bet Spānijā 18% Focus pircēju.

Jaunais «EcoBoost» benzīna turbo dzinējs ar tiešo iesmidzināšanu ir mazākais, taču enerģētiski efektīvākais «Ford» dzinējs kāds jebkad radīts. Tas nodrošina 1,6 litra dzinējam līdzvērtīgu jaudu, bet ar zemāku degvielas patēriņu un samazinātiem CO2 izmešiem.

Tikai 97 kilogramus smagais dzinējs ir tik mazs, ka to var novietot uz A4 formāta papīra lapas. Līdztekus «Focus» šis dzinējs vēl šogad būs pieejams «Ford B-MAX» un «Ford C-MAX». Uzņēmums paziņos par citiem modeļiem ar jauno «EcoBoost» dzinēju tuvojoties to iznākšanas brīdim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu