Tsonga, Ferrers un Almagro sasniedz Francijas atklātā čempionāta 1/4 finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga, kā arī spāņi Davids Ferrers un Nikolass Almagro.

Turnīrā ar piekto numuru izliktais Tsonga ceturtās kārtas maču pret šveicieti Staņislasu Vavrinku, kuram piešķirts 18. numurs, uzsāka jau svētdien, tomēr tumsas iestāšanās dēļ cīņa netika pabeigta. Pirmdien tika izspēlēta izšķirošā, piektā, seta galotne, saistošā noslēgumā Tsongam izcīnot uzvaru ar rezultātu 6-4, 7-6 (8:6), 3-6, 3-6, 6-4.

Savā dzimtenē notiekošā turnīra ceturtdaļfinālu Tsonga sasniedzis pirmo reizi karjerā.

Cīņā par vietu pusfinālā Tsonga tiksies ar pasaules ranga līderi serbu Novaku Džokoviču, kurš vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja jau svētdien, ar 4-6, 6-7 (5:7), 6-3, 7-5, 6-3 uzvarot itāli Andreasu Sepi.

Tikmēr ar sesto numuru izliktais Ferrers aizvadītajā ceturtās kārtas spēlē ar 6-3, 6-2, 6-0 visai pārliecinoši uzvarēja savu tautieti Marselu Granoljersu, kurš bija izlikts ar 20. numuru.

Ferrers Francijas atklātajā čempionātā līdz ceturtdaļfinālam ticis trešo reizi. Iepriekš viņš šo turnīra stadiju nav pratis pārvarēt.

Ceturtdaļfinālā Ferrera pretinieks būs brits Endijs Marejs, kurš izlikts ar ceturto numuru, vai turnīra 17. rakete Rišārs Gaskē no Francijas.

Savukārt Almagro, kurš izlikts ar 12. numuru, lika no turnīra izstāties tā astotajai raketei Janko Tipsarevičam no Serbijas. Abu tenisistu savstarpējā cīņā Almagro bija pārāks ar 6-4, 6-4, 6-4.

Arī Almagro Parīzes kortos līdz ceturtdaļfinālam ticis trešo reizi. Iepriekšējos mēģinājumos spānis cieta neveiksmes, bet pārējos trijos «Grand Slam» turnīros viņš nekad nav pratis iekļūt labāko astoņu tenisistu vidū.

Ceturtdaļfinālā Almagro spēkosies ar pašreizējo turnīra čempionu Rafaelu Nadalu no Spānijas vai argentīnieti Huanu Monako, kurš izlikts ar 13. numuru.

Vēl vienā ceturtdaļfināla pārī pazīstamais šveicietis Rodžers Federers spēkosies ar Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

Ar trešo numuru izliktais Federers ceturtdaļfinālu sasniedza jau svētdien, kad ar 5-7, 7-5, 6-2, 6-4 pieveica vienu no čempionāta lielākajiem pārsteigumu autoriem Deividu Gofinu no Beļģijas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu