Breivika lietas izskatīšanas laikā tiesnesis datorā spēlē kāršu spēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pieciem tiesnešiem, kas iztiesā norvēģu varmākas Andersa Breivika lietu, pieķerts spēlējam datorspēli lietas izskatīšanas laikā, pirmdien vēstī ārvalstu mediji.

Viens no Norvēģijas laikrakstiem savā interneta mājaslapā publiskojis videomateriāla ekrānuzņēmumu, kurā redzams, kā tiesnesis Ernsts Hennings-Eielsens spēlē kāršu spēli savā datorā.

«Tiesneši rūpīgi seko tam, kas tiek pateikts un kas tiek rādīts tiesai,» medijiem sacījusi Oslo tiesas pārstāve Irēna Rama. Viņa turpināja: «Ir dažādi veidi, kā saglabāt koncentrēšanos.»

Pērn 22.jūlijā Breiviks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā. Tajā dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 tika ievainoti. Pēc tam viņš devās uz Ūteijas salu, kur uzbruka valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnes dalībniekiem.

Ģērbies policista uniformā, varmāka vairāk nekā stundas laikā nošāva 69 cilvēkus, galvenokārt pārbiedētus pusaudžus, kas centās paglābties aukstajā ezera ūdenī. Vēl 67 cilvēki tika ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu