Zatleram nopietnas veselības problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers pirmdien informējis Reformu partijas (RP) līderus, ka veselību problēmu dēļ tuvākajos mēnešos attālināti iesaistīsies politikā, portāls «Apollo» uzzināja partijā. Eksprezidents gan vienlaikus kategoriski noliedz, ka plānotu nolikt Saeimas deputāta mandātu un pilnībā pamest aktīvo politiku.

«Neskatoties uz pēdējā gada laikā panākto progresu Latvijas politikā un arīdzan ekonomikā, ir jāatzīst, ka man personiski pēdējais gads ir bijis pilns pārbaudījumu. Tas prasījis daudz spēka un izturības. Nedomāju, ka to jebkad būtu pietrūcis. Esmu drošs, ka Rīkojums Nr.2 uzlika mūsu valsti uz pareizā ceļa, un vairākās jomās gada laikā ir panākts progress, kādu nespējām panākt pēdējos 20 gadus. Taču vienlaikus man jāatzīst, ka turpmākajos mēnešos mans spēks un izturība visvairāk būs nepieciešami man pašam. Ārsti man ir uzstādījuši diagnozi, kas jau vistuvākajā laikā paredz operāciju un intensīvu ārstēšanu. Es nešaubos, ka jau pēc dažiem mēnešiem atgriezīšos un turpināšu strādāt jums un Latvijas valstij. Taču šobrīd uz nenoteiktu laiku man ir jāveltī visa enerģija savai veselībai,» atzīst Zatlers.

Pirmdien RP valdes sēdē vienbalsīgi tika ievēlēti trīs valdes priekšsēdētāja vietnieki - Edgars Rinkēvičs, Jānis Vilnītis un Sandra Sondore-Kukule, nosakot viņu kompetences jomas un sadarbības principus.

Portāls «pietiek.com»  vēstī, ka Zatlers, pirmdien savus partijas biedrus informējot par veselības problēmām, bijis lakonisks un, kāda valdes locekļa vārdiem runājot, izklausījies optimistisks, ka pa vasaras mēnešiem problēmas izdosies pievārēt. 

«Pirmdien es eju uz operāciju un man vajadzēs ilgāku laiku, lai atkoptos. Es no tā neslēpjos, tā ir realitāte. Protams, politiķi, īpaši man «draudzīgie» politiķi centīsies to izmantot, spekulēt, ka es aizeju. Bet es 100% varu pateikt, ka nenolikšu mandātu, es būšu politikā līdz nākamajām vēlēšanām un tad jau vēlētāji izšķirs. Es nekad nepadošos to mērķu vārdā, kuru dēļ es šeit esmu «iekūlies»,» «pietiek.com» teica Zatlers.

Pašam tuvākajam Zatlera lokam, kas ar viņu strādājis kopā jau Valsts prezidenta kancelejā, jau labu laiku bija zināms, ka eksprezidents veselības stāvokļa dēļ vismaz uz laiku būs spiests mainīt savas prioritātes.

Tie, kas Zatleru satiek diendienā, ievērojuši, ka eksprezidents pēdējos mēnešos novājējis, bet ir možs un aktīvs, nekad neatsaka garas intervijas medijiem un koalīcijas padomes sēdēs ir viens no enerģiskākajiem diskutētājiem, kurš nebaidās no konfliktiem, vēstī portāls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu