Ar fotoizstādes palīdzību vāks ziedojumus patversmes dzīvniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnāls «Amber Dog» radījis unikāli fotogrāfiju izstādi «Laiks dāvināt mīlestību», kuras laikā skatītāji varēs ziedot naudu, atbalstot biedrību «Juglas dzīvnieku aizsardzības grupu» un dzīvnieku patversmi «Labās mājas», šodien stāstīja žurnāla «Amber Dog» galvenā redaktore Anna Čeiča-Sultāne.

Fotogrāfiju izstādē būs iekļautas 49 fotogrāfijas, kurās redzami dažādu profesiju un dažādu valstu pārstāvji ar saviem četrkājainajiem mīluļiem, kuru vidū ir gan šķirnes suņi un kaķi, gan arī no patversmes paņemti dzīvnieki.

Izstāde no 7.jūnija līdz 10.augustam būs skatāma tirdzniecības centra «Gallerija Riga» septītajā stāvā, no 17.augusta līdz 19.oktobrim fotoizstāde būs skatāma tirdzniecības centrā «Origo», bet no 29.oktobra līdz 7.decembrim izstāde būs aplūkojama tirdzniecības centrā «Spice Home».

Fotogrāfijās būs redzami šovbiznesa un mākslas jomas pārstāvji, televīzijas ziņu vadītāji, politikas un biznesa jomu pārstāvji, kā arī medicīnas, kinoloģijas un citu jomu pārstāvji. Šī izstāde sniegs iespēju vēl tuvāk iepazīties ar kinoloģijas jomas pārstāvjiem, audzētājiem, kā arī politiķiem, uzņēmējiem, aktieriem un māksliniekiem, kurus varēs redzēt pavisam citā, var būt nepierastā tēlā. No katras fotogrāfijas staro mīlestība, kādu vajadzētu saņemt ikvienam četrkājainajam draugam, pauda Čeiča-Sultāne.

«Juglas dzīvnieku aizsardzības grupas» valdes priekšsēdētāja Astrīda Kārkliņa akcentēja, ka labdarības fotoizstāde «Laiks dāvināt mīlestību» ir brīnišķīgs veids, kā pievērst sabiedrības uzmanību klaiņojošajiem suņiem un kaķiem, kas ir visas valsts problēma.

«Dzīvnieku patversmes ir pārpildītas. Protams, ka var celt jaunas patversmes, taču tas neatrisinās galveno problēmu - atturēt cilvēkus no dzīvnieku pamešanas nelaimē. Sabiedrības domāšanas maiņu var panākt, vēstot par labajiem piemēriem. No patversmēm dzīvniekus ņem dažādu profesiju un jomu pārstāvji, piemēram, nesen no «Labās mājas» Vācijas vēstniecības atašejs paņēma sunīti, kas drīzumā kopā ar savu jauno saimnieku jau ceļos uz Alžīriju,» vēstīja Kārkliņa.

Dzīvnieku patversmēs nonāk ne tikai bezšķirnes, bet arī šķirnes suņi un kaķi. 
 
Pieredze rāda, ka tie šķirnes suņi, kas nonāk patversmē, visbiežāk ir vai nu veci vai arī ar kādām veselības problēmām. «Cilvēkiem, paņemot dzīvnieku, ir jāsaprot, ka par viņu būs jārūpējas līdz mūža galam. Dzīvnieciņi tāpat kā cilvēki jūt sāpes, viņiem ir auksti un viņi jūt badu. Par viņiem ir jārūpējas tāpat kā par bērnu vai vecvecākiem,» piebilda Kārkliņa.

Pēc viņas domām, veiksmīgi mainījusies sabiedrības attieksme, sniedzot palīdzību slimu bērnu ārstēšanai. Līdzīgi būtu jāmainās sabiedrības domāšanai, atbalstot dzīvniekus jeb tos, kuri paši nevar palūgt palīdzību.

Dzīvnieku patversme «Labās mājas» spēj uzņemt 50 suņus un 40 kaķus. Šogad jaunus saimniekus no šīs patversmes atraduši 150 suņi. Dzīvnieku patversmē tiek izvērtēts katrs cilvēks, kurš paudis vēlmi no patversmes paņemt dzīvnieku. Mēdz būt arī gadījumi, kad patversme atsaka dzīvnieku adoptēšanu. «Mēs cilvēkiem piedāvājam kļūt par saimnieku un draugu veselam, potētam un sterilizētam dzīvniekam. Stingrus adopcijas noteikumus piemērojam, jo uzskatām, ka nav jēgas glābt dzīvnieku vienu reizi, atdodot to tādos apstākļos, no kuriem, iespējams, dzīvnieks atkal būs jāglābj,» skaidroja Kārkliņa, piebilstot, ka katram sunītim vai kaķītim gribas nokļūt mājās, kur saimnieks par viņu rūpējas un mīl viņu.

Mēnesī dzīvnieku patversmes «Labās mājas» uzturēšana izmaksā 3000 līdz 4000 latu.
Lai palīdzētu grūtībās nonākušajiem mājdzīvniekiem, fotoizstādes «Laiks dāvināt mīlestību» norises vietā būs atrodams dzīvnieku patversmes simbols - simpātiskais suns Robins, kas būs priecīgs saņemt jebkuru ziedojumu suņiem un kaķiem, kas palikuši bez savām mājām un saimniekiem.

Izstādes fotogrāfiju autori no Latvijas ir Jolanta Beinaroviča, Žanna Holstova, Vladislavs Žarovs, Guntis Rudovičs un Ija Jegorova, no Krievijas piedalījies fotogrāfs Andrejs Degtjarevs, bet no Lietuvas - Svetlana Valujeva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu