Biedriņš atsaka izlasei, par Kristapu Valteru lems LBS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola izlasei šovasar 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš, aģentūrai LETA apstiprināja nacionālo izlašu direktors Māris Jučmanis.

Savukārt par saspēles vadītājam Kristapam Valteram savulaik piešķirtās diskvalifikācijas atcelšanu jau šonedēļ lems Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Biedriņš par savu izvēli nedoties palīgā Latvijas izlasei esot informējis komandas vadību un galveno treneri Ainaru Bagatski. Biedriņš vēlas vasarā palikt ASV, lai pēc iespējas labāk sagatavotos nākamajai NBA sezonai.

Šīs sezonas NBA čempionātā Biedriņš, kurš saskārās ar vairākiem savainojumiem, laukumā devās 47 spēlēs, vidēji gūstot 1,7 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Biedriņš Latvijas izlases rindās startējis divos Eiropas čempionātos.

Kā ziņots, pēc iepriekšējā Eiropas čempionāta LBS komandas iekšējā režīma neievērošanas dēļ pieņēma kardinālus lēmumus - uz trijiem gadiem tika diskvalificēts Valters, bet Armands Šķēle - uz diviem gadiem. Savukārt Kaspars Bērziņš, Biedriņš un Kaspars Kambala saņēma nosacītas viena gada diskvalifikācijas.

Kamēr Kambalas, Šķēles un Bērziņa izsaukšana uz izlasi ir tās vadības kompetencē un pašu spēlētāju izvēles jautājums, Valteram piešķirtā diskvalifikācija beigsies tikai gaidāmajā septembrī, kas nozīmē, ka viņš izlasei palīdzēt nevarēs.

Tomēr Bagatskis aicinājis LBS pārvērtēt basketbolistam piešķirto soda mēru un aicinājis diskutēt par diskvalifikācijas atcelšanu.

Pats basketbolists izlases trenerim pirms tam izteicies, ka gadījumā, ja diskvalifikācija tiks atcelta, būtu gatavs palīdzēt komandai.

Tuvākā LBS valdes sēde, kurā tiks izskatīts minētais jautājums, notiks ceturtdien.

Latvijas izlasei plānots kopā sanākt jūlija pašā sākumā, lai sāktu gatavošanos 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Kā ziņots, Latvijas izlases kvalifikācijas sacensībās spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu