Sarakste atklāj, ka latviešu narkokurjera biznesu, iespējams, kūrējusi māte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no «Royal Gazette»

Sarakste starp Bermudā aizturēto narkokurjeru Jāni Zēģeli un viņa māti Dainu Zēģeli liecina par to, ka māte zinājusi par dēla «darbiņu», turklāt neskopojusies ar padomiem, raksta «Royal Gazette».

E-pasta sarakstē māte dēlam ieteikusi, lai viņš pirms ierašanās Bermudā vēl nemet ūdenī somas, «dzelzs mantiņu» un «desas», ar ko visticamāk tiek apzīmēts ierocis un narkotikas.

Tiesā norādīts, ka persona, ka sarakstījusies ar Jāni Zēģeli, vērsusies pie viņa ar uzrunu «mīļais dēliņ».

20.jūlijā Zēģele dēlam rakstījusi: «Vēl neizsauc krasta apsardzi», bet vēlāk -  «vēl nemet ūdenī somas. Ko Tu iesāksi ar glābējiem? Drīz būs prognoze.»

Nākamajā dienā Zēģelis mātei rakstījis: «Plānoju doties iekšā ar desām. Ja kāds ko teiks, izlikšos par upuri. Visādi citādi esmu labā omā.»

Māte atbildējusi: «Paturi somas uz kuģa».

21.jūlijā Zēģelis vēl vairākas reizes jautājis mātei, ko viņam darīt ar «desām» - paturēt vai tomēr mest ūdenī.

«Tātad es dodos iekšā ar desām un dzelzs mantiņu, ja?» jautājis Zēģelis. Māte atbildējusi apstiprinoši.

Policija, kas pārmeklēja kuģi, apgalvo, ka starp kontrabandas precēm, kas atradās uz kuģa, sarakstē pieminētās desas nav atrastas, kas liek domāt, ka tas bijis slepens apzīmējums.

Tāpat zināms, ka Zēģelis, pirms doties uz Trinidadu, kur viņš saņēma kokaīna kravu, apciemojis māti, kas uzturas Dominikānas Republikā.

Tiesai kļuvis zināms, ka māte dēlam no Dominikānas Republikas nosūtījusi simtiem dolāru.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu