Video: Šausminošā Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļas ikdiena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Nedod Dievs jums nonākt Stradiņu uzņemšanas nodaļā!» - tā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» atzina šīs nodaļas virsārste Dina Balode.

Atrastais pacienta līķis slimnīcas teritorijā uzjundījis asu sabiedrības diskusiju par to, kas notiek uzņemšanas nodaļā.

Stradiņa slimnīcas teritorijā mēnesi nogulējis fotogrāfa Lavrinoviča līķis

Tur strādājošie atzīst - nodaļa ir pārpildīta, uzņemot piecas reizes vairāk pacientu, nekā ļauj telpas un darbaspēks. Bet pievērsties tiešām slimu cilvēku aprūpei ir grūti, jo regulāri tiek ievesti smirdoši, utaini bezpajumtnieki, kuriem arī jānodrošina moderni izmeklējumi un cilvēka cienīga aprūpe.

Stradiņu slimnīcas uzņemšanas nodaļa ir pārpildīta vienmēr, neatkarīgi no diennakts laika. Rindā stāv gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, gan pacienti. Viņi stundām guļ gaitenī, te pacientiem no vēnas ņem asins analīzes, sievietēm atkailina krūtis, lai veiktu kardiogrammu.

Stradiņos strādājošie piekrīt: «Tas ir ārprāts!» Virsārste Balode skaidro, ka pacientu skaits strauji pieaudzis pēc 1.slimnīcas slēgšanas.

Tikmēr no izolatora smird - tur viens pēc otra tiek ievesti regulārie pacienti - bezpajumtnieki. Medicīnas māsa raidījumam atzīst, ka slimnīcas personāls pie smirdoņas jau pieradis.

Vairāk skaties «Panorāmas» sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu