«Ober-Haus»: Daudzi privātmāju īpašnieki vēlas pārdot īpašumus par neatbilstoši augstām cenām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Privātmāju tirgū ik pa laikam tiek piedāvāts labs un pieprasījumam atbilstošs piedāvājums, pieprasītā atrašanā vietā un par adekvātu cenu, tomēr joprojām ir diezgan daudz ir pārdevēju, kas savus īpašumus mēģina pārdot par tirgus situācijai neatbilstoši augstām cenām, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Īpašumiem, kuri atrodas pieprasītā atrašanās vietā un tiek piedāvāti par adekvātu cenu, ir attiecīga pircēju kategorija, kas ir ieinteresēta īpašumu iegādē, taču šādu piedāvājumu ir ārkārtīgi maz, norāda «Ober-Haus».

Pārsvarā privātmāju potenciālie pircēji interesējas par ekonomiskām, nelielām privātmājām cenā līdz 100 000 eiro (70 000 latu). «Ober-Haus» speciālisti novērojuši, ka vietējie pircēji Rīgas rajonos ir gatavi iegādāties arī nepabeigtas vai pat sliktā stāvoklī esošas privātmājas, ja vien tās nepārsniedz cenu 50 000 eiro (35 000 latu).

Visaktīvāk vietējie pircēji turpina izrādīt interesi par banku meitasuzņēmumu piedāvājumiem, jo tiem var saņemt izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus, kā arī par īpašumiem, kas ir remontējami, bet ar labu atrašanās vietu, taču šādu piedāvājumu nav daudz, teikts pārskatā.

Maijā klientu interese par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai joprojām ir augsta. Pēc «Ober-Haus» speciālistu novērojumiem, parādījusies interese par zemes gabaliem mazdārziņu rajonos. Taču pārsvarā tomēr klienti vēlas iegādāties labus zemes gabalus ar visām komunikācijām.

Ja komunikāciju nav, tad pircēji ir gatavi iegādāties šādus īpašumus, ja vien zemju īpašnieki nosaka atbilstošāku cenu. Taču kompromiss bieži netiek panākts, un zemju īpašnieki nosaka cenu, kas neatbilst cenai, ko par zemes gabalu iegādi ir gatavi maksāt reāli pircēji, norāda «Ober-Haus».

Joprojām klientus interesē un tiek izskatīti piedāvājumi, kuru cena ir ap 15 līdz 20 eiro (10,5 līdz 14 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgas apkārtnē un 30 līdz 40 eiro (21 līdz 28 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgā. Ir interesenti arī zemes gabaliem līdz 50 kilometru attālumā no Rīgas. Kopumā arī šajā segmentā lielākā interese ir par banku īpašumā esošiem īpašumiem, teikts pārskatā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu