Nepieciešams:
Riekstiņi ar iebiezināto pienu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
200 g sviesta
100 g cukura
šķipsniņa sāls
300 g miltu
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 kārba vārīta iebiezināta piena
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls, saputo. Piejauc miltus un samīca ar rokām, līdz veidojas viendabīga mīkla. Mīklu ietin pārtika splēvē un noliek aukstumā uz stundu.
Ar mīklu pilda riekstu formiņas tā, lai izceptiem cepumiem būtu «tukšs vidus», kur iepildīt iebiezināto pienu. Riekstiņus cep 180 grādos apmēram 20 minūtes. Gatavus izņem no formiņām, atdzesē un abas pusītes pilda ar iebiezināto pienu, saliek kopā, lai veidotos riekstiņš.
Cepumus var cept citās formiņās, kur iepilda kondensēto pienu vai nelielus cepumiņus saliek kopā, pa vidu iesmērējot pildījumu.