VNĪ plāno izsolēs pārdot trīs ēkas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 7.jūnijā, izsolēs paredzēts pārdot trīs VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pamatkapitālā esošas ēkas - Rīgā, Aspazijas bulvārī 20, kā arī Daugavpilī, Stacijas ielā 22 un Balvu ielā 1, liecina VNĪ informācija.

Īpašuma Aspazijas bulvārī 20 platība ir 4912,2 kvadrātmetri, un tā izsoles sākumcena ir 3 985 000 latu.

Nekustamais īpašums Aspazijas bulvārī 20 atrodas starp viesnīcu «Rīga» un bijušo viesnīcu «Hotel de Rome». VNĪ prioritāte ir nodrošināt ar atbilstošām telpām valsts institūcijas, tālab vispirms nams tika piedāvāts ministrijām, to struktūrvienībām, taču ēka neatbilst valsts iestāžu pieprasījumam pēc telpu nodrošinājuma.

Esošais telpu plānojums un tehniskais stāvoklis neatbilst racionālai izmantošanai. Ilgstoši nebija vērojama arī citu iespējamo nomnieku interese par brīvajām telpām, norāda VNĪ.

Izvērtējot visus aspektu, tostarp ieguldījumus remontdarbos un tendences biroju un komercplatību nomas un pārdošanas tirgū, VNĪ pieņēma lēmumu īpašumu Aspazijas bulvārī 20 virzīt atsavināšanai saskaņā ar likumu «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām».

Tāpat pieņemts lēmums izsolīt vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības ēku Daugavpilī, Stacijas ielā 22, kuras platība ir 351,4 kvadrātmetri un izsoles sākumcena 20 000 latu, kā arī administratīvo ēku Daugavpilī, Balvu ielā 1, kuras platība ir 762,4 kvadrātmetri un izsoles sākumcena ir 19 700 lati.

Savukārt 14.jūnijā VNĪ rīkos valsts īpašumā esošu nekustamo īpašumu objektu, nekustamo īpašumu valsts domājamo daļu, neapbūvētu zemes gabalu, neapbūvētu zemes starpgabalu un kuģa A-18 «Pērkons» atkārtotu izsoli par sākumcenu 17 160 lati, kā arī sešu jaunu nekustamo īpašumu vairāksolīšanas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu