Burģis: Pasaules vadošie galda tenisisti ir miljonāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu galda tenisists Matīss Burģis, kurš šovasar startēs Londonas olimpiskajās spēlēs, intervijā portālam «Apollo» atklāj, ka pasaules elites galda tenisisti pelna miljonus.

Varbūt Latvijā tas cilvēkiem būs pārsteigums, taču pasaules mērogā arī galda tenisā apgrozās liela nauda. «Piemēram, treniņu centrs, kurā tagad trenējos Austrijā, tika uzbūvēts par 52 miljoniem eiro. 80% no šī kompleksa tiek izmantoti galda tenisam. Pirms lielajiem mačiem Eiropā tur trenēties un aklimatizēties brauc arī Ķīnas izlase.»

«Pasaules vadošie spēlētāji ir miljonāri,» pārliecinoši atzīst Matīss, bet sportista tēvs Aivars piebilst, ka vācietis Timo Bols pat ticis ieguvis otro vietu aptaujā par Vācijas gada labāko sportistu, piekāpjoties vienīgi basketbolistam Dirkam Novickim.

«Turklāt no vāciešiem var pamācīties, kā apmeklēt sporta pasākumus. Esmu bijis diezgan daudz sacensībās, bet Dortmundē dienu pirms mačiem rindā pēc biļetēm bija jāstāv vairāk nekā pusstunda,» atceras Aivars Burģis. «Tas viss ir sporta skolu sistēmas rezultāts - viena daļa izaug par profesionāliem sportistiem, bet pārējie kļūst par aktīviem līdzjutējiem.»

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt pilnu interviju ar pirmo Latvijas galda tenisistu olimpiskajās spēlēs - Matīsu Burģi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu