Kokaīna kurjers Bermudās atklāj arvien pārsteidzošākas detaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bermudā aizturētais latviešu narkokurjers Jānis Zēģelis tiesai pastāstījis par šokējošo brīdī, kad uz savas jahtas klāja atrada narkotikas, un kādu krievu tautības vīrieti.

Zēģelis pastāstīja, ka vīrietis viņu noalgoja kuģot ar jahtu «Artūrs» no Trinidādas uz dzimto Latviju.

Apsūdzētais, stājoties augstākās tiesas priekšā, apgalvojis, ka krievu tautības vīrietis, kuru viņš atteicās nosaukt vārdā, draudējis nogalināt gan viņu, gan viņa ģimeni, ja viņš neizpildīs savu kurjera uzdevumu.

Zēģelis tiesai sacīja, ka bijis šokēts, atrodot maisiņus un kasti, kurā glabājās ierocis.

29 gadus vecais triju bērnu tēvs stāstījis, ka viņš pat nezina, kā izskaidrot savas sajūtas, jo viņš nav sapratis, kas īsti notiek.

Zēģelis domā, ka krievu tautības vīrietis narkotiku kravu jahtā ielicis pēc tam, kad Zēģeli aizsūtījis atpūsties pirms brauciena.

Narkokurjers apgalvo, ka narkotiku kravu jahtā atklājis pēc trim dienām, kad jau bija starp Dominikānas Republiku un Puertoriko. Zēģelis uzreiz zvanījis krievam, kurš apstiprināja - jahtā ir 166 kokaīna iepakojumi.

Vīrietis viņam piedāvāja samaksu, taču Zēģelis atteicies, pēc kā krievu tautības vīrietis piedraudējis nogalināt gan viņu, gan viņa ģimeni, tai skaitā bērnus.

«Viņš bija vīlies, ka viņam neizdevās ar mani panākt vienošanos, tāpēc viņš sāka teikt, ka zina, kur dzīvoju, kurā skolā mācās mani bērni un tā bija patiesība,» sacīja Zēģelis.

Zēģelis vīrieša draudus uztvēris nopietni, jo šis vīrietis iepriekš Zēģeļa ģimenei palīdzēja no Latvijas pārcelties uz Dominikānas Republiku. Tieši tāpēc krievu tautības vīrietis zinājis, kur atrast narkokurjera ģimeni.

«Viņš man teica: ja pakas nenonāks tur, kur es teikšu, es nogalināšu tavu ģimeni, pēc tam atradīšu tevi un arī nogalināšanu. Es zināju, ka viņam ir labi sakari un sapratu, ka teiktais noteikti nav nekāds joks,» stāstīja Zēģelis.

Viņš esot zvanījis savai mātei Dainai Zēģelei un izskaidrojis notikušo. Viņi izplānoja, ka narkotikas tiks izmestas, viņš satiks savu māti un abi kopā aizbēgs. Tomēr plānus izjauca laika apstākļi, tāpēc vīrietis bija spiests piestāt Bermudās.

Zēģelis tiesā nevēlējās atklāt krievu tautības vīrieša vārdu, taču solīja to pateikt policijai. Zēģelim bail, ka masu mediji publicēs vīrieša vārdu, kas radīs risku viņa ģimenei.

Zēģelis atzinās, ka ir melojis par ieroci, stāstot, ka iegādājies to, lai aizsargātos no pirātiem. Melot viņam ieteicis advokāts Pīters Fardžs, apgalvojot, ka patiesajam stāstam neviens nenoticēs.

Jau ziņots, ka Zēģelis noraida visas viņam izvirzītās apsūdzības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu