Verpakovskis arī turpmāk spēlēs FK «Baku»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pieredzējušais latviešu futbola uzbrucējs Māris Verpakovskis arī nākamajā sezonā paliks Azerbaidžānas komandā FK «Baku», vēsta portāls «azerisport.com».

Vēl šonedēļ Verpakovskis intervijā laikrakstam «Diena» izteica cerību, ka viņam nenāksies mainīt vienību, bet tagad tas apstiprinājies oficiāli.

Verpakovskis uz «Baku» komandu, kad to vēl vadīja Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, pārcēlās pagājušā gada jūnijā. Šosezon viņš laukumā devās 19 komandas spēlēs, gūstot trīs vārtus, bet Starkovs klubu pameta jau marta sākumā. Pievienojoties klubam, uzbrucējs līgumu noslēdza pēc sistēmas 1+1.

«Kopumā šī sezona man nebija no veiksmīgākajām. Bija diezgan daudz savainojumu. Tikko sāku atgūt formu, tā uzreiz bija savainojums, un tā trīs vai četras reizes,» laikrakstam pastāstījis uzbrucējs. «Komandai arī gāja kā šūpolēs, bet finišs bija sekmīgs - uzvara Azerbaidžānas kausa izcīņā.»

Izcīnītais Azerbaidžānas kauss ļaus «Baku» komandai nākamajā sezonā startēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

«Negribētos katru gadu braukt uz citu vietu, tāpēc labprāt tur paliktu. Pašam sezona neizdevās tā sekmīgākā, tāpēc ir motivācija nākamajā sezonā attaisnot uz sevi liktās cerības un parādīt visu, ko varu,» situāciju skaidroja Verpakovskis. «Tagad risinās pārrunas ar klubu. Ja tomēr nesanāks, meklēšu citus variantus.»

Vietējo čempionātu «Baku» komanda, kurā spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Deniss Ivanovs, noslēdza kopvērtējuma sestajā vietā.

Pirms pārcelšanās uz Azerbaidžānu Verpakovskis divas sezonas aizvadīja Grieķijas komandā «Ergotelis». Viņš tai bija izīrēts no Ukrainas kluba Kijevas «Dinamo». Divu sezonu laikā «Ergotelis» komandas sastāvā latvietis izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem.

Kopš 2003. gada beigās 32 gadus vecais Verpakovskis parakstīja līgumu ar Kijevas «Dinamo», viņš bijis izīrēts arī Horvātijas komandai Splitas «Hajduk», kā arī Spānijas klubiem Vigo «Celta» un «Getafe».

Karjeras laikā Verpakovskis ir spēlējis arī Latvijas klubos «Liepājas metalurgs» un Rīgas «Skonto», bet Latvijas izlases rindās uzbrucējs līdz šim ir aizvadījis 90 spēles, kurās guvis 28 vārtus, un ir visu laiku rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu