Pēc darba devēju ieteikumiem veido izglītības iestāžu topu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras portālu «Prakse.lv» veido Latvijas mēroga izglītības iestāžu topu pēc darba devēju ieteikumiem ar mērķi palīdzēt 33 500 pamatskolas un vidusskolas absolventiem šovasar izdarīt pareizo profesijas un izglītības iestādes izvēli, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja LDDK.Izglītības iestāžu tops tiek veidots, lai nodrošinātu iespēju pašiem darba devējiem sniegt ieteikumus jauniešiem, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs tās vislabāk apgūt. Izglītības iestāžu topa pamatā ir darba devēju ieteikumi karjeras portālā «www.prakse.lv».

Aicinām uzņēmumus ieteikt jauniešiem, ko un kur mācīties, aicina LDDK. To var izdarīt līdz 19.jūnijam, portālā balsojot par profesijām un izglītības iestādēm.

Pēc «Eurostat» datiem, Latvijā jauniešu bezdarba līmenis ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā (ES) - 27%, kamēr ES vidējais jauniešu bezdarba līmenis ir 22%. LDDK norāda, ka daudzi darba devēji sūdzas par speciālistu trūkumu vai nav apmierināti ar sagatavoto speciālistu zināšanu un prasmju kvalitāti.

Šis tops parādīs populārākās profesijas un izglītības iestādes darba devēju vērtējumā, lai jaunieši, balstoties uz to, izvēlētos atbilstošākās profesijas un apgūtu tās mācību iestādēs, kur piedāvā kvalitatīvāko un konkurētspējīgāko izglītību konkrētās profesijas apgūšanai.

Aptaujā jau iesaistījušies vairāk nekā 100 darba devēju. Viedokļi tiks apkopoti un prezentēti 19.jūnijā. Galvenokārt uz šiem ieteikumiem absolventi šovasar un turpmāk balstīs savu studiju izvēli, jo, kā atzīst jaunieši, tie visvairāk uzticas darba devējiem un to ieteikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu