Jāuzmanās: paaugstināsies ultravioletās radiācijas līmenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamnedēļ vietām Latvijā tiek prognozēts augsts ultravioletās radiācijas līmenis.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes, jau nedēļas nogalē Daugavpilī no Saules nākošā ultravioletā radiācija sasniegs sesto līmeni skalā no viens līdz 11.

Savukārt nākamās darba nedēļas vidū augsts ultravioletās radiācijas līmenis jau būs daudzviet Latvijā. Maksimālais ultravioletās radiācijas līmenis tiek sasniegts dienas vidū zem skaidrām debesīm.

Šādos gadījumos nepieciešams ievērot aizsardzību pret saules stariem. Cilvēkiem ieteicams uzturēties ēnā, īpaši pusdienlaikā, uzmanīties ilgstoši uzturēties saulē ar atklātām ķermeņa daļām, kā arī ieteicams mugurā vilkt vieglu un gaišu apģērbu, kā arī nedrīkst aizmirst par galvassegu.

Pārlieku liels ultravioletās radiācijas daudzums var būt kaitīgs cilvēka veselībai. Ilgstoša uzturēšanās saulē un liels ultravioletās radiācijas daudzums var nelabvēlīgi ietekmēt ādu, acis un imūnsistēmu.

Ultravioletās radiācijas līmenis tiek mērīts no viens līdz pat 11, kad ultravioletās radiācijas līmenis ir ekstremāls. Ultravioletās radiācijas indekss diennakts gaitā mainās no zemākās vērtības nulles nakts stundās un sasniedz savu maksimālo vērtību dienas vidū, kad saules staru krišanas leņķis ir vislielākais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu