Augsta Izraēlas militārpersona atsakās braukt ar vācu auto

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas Gaisa spēku komandieris Amirs Ešels atteicies no jaunās dienesta automašīnas, jo tā bijusi ražota Vācijā, vēsta laikraksts «Israel Hayom».

Ešelam kā ģenerālmajoram bija tiesības uz vācu auto «Volkswagen Passat», tomēr komandieris devis priekšroku amerikāņu spēkratam «Chevrolet Malibu», kas viņam bijis vēl līdz paaugstināšanai.

Komandiera māte Edna dēla lēmumu skaidroja ar to, ka «viņa vectēvi, tēvoči, viņu bērni - visi kļuva par holokausta upuriem».

«Mēs nekad neesam bijuši Vācijā un droši vien nekad uz turieni nebrauksim. Mēs izvairāmies no vācu preču iegādes, tomēr atklāti šī tēma ģimenē nav apspriesta. Mēs gandrīz nekad neesam runājuši par holokaustu, bet atmiņa par to ir dziļi Amirā,» sacīja komandiera māte.

Pats Ešels atteikšanos no auto skaidroja ar «personīgu lēmumu, kas nācis no sirds un prāta», raksta laikraksts, atsaucoties uz komandiera tuvāko paziņu loku.

Šonedēļ plašu rezonansi Izraēlas presē izraisījis Telavivas universitātes lēmums atcelt 19.gadismta vācu komponista Riharda Vāgnera darbu koncertu. Viņa mūzika Izraēlā asociējas ar nacistu režīmu, un daudzus gadu desmitus tā bijusi pakļauta neoficiālam boikotam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu