Nepieciešams:
Gaļas bumbiņu un maizes sacepums
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
500 g maltās gaļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
sāls
pipari
8 šķēles tostermaizes
1 kārba tomātu gabaliņos (300 g)
4 olas
100 ml saldā krējuma
100 ml vistas buljona
100 g siera
baziliks
Pagatavošana:
Malto gaļu sajauc ar smalki sagrieztiem sīpoliem, sasmalcinātu ķiploku un 1 olu, sāla un piparo. No masas veido nelielas bumbiņas un cep eļļā brūnas. Izceptas gaļas bumbiņas aplej ar tomātu gabaliņiem.
Maizi saplēš neleilos gabaliņos, apgrauzdē cepeškrāsnī.
No saldā krējuma, olām, vistas buljona sagatavo mērci. Cepamtraukā liek gaļas bumbiņas ar tomātiem, pārkaisa ar maizi, nedaudz samaisa kopā. Pārlej ar mērci, pārkaisa ar sieru, cep 180 grādos 40 minūtes.