Kuldīgas novada muzejs atjauno ekspedīciju tradīcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Kuldīgas novada muzejs atjaunojis tradīciju doties pētnieciskās ekspedīcijās uz Kuldīgas novada pagastiem. Šogad muzejs dodas izpētīt Īvandes vēsturi. Pēdējo reizi ekspedīcijas ietvaros Īvandes pagasts pētīts 1980. gadā, kad Īvande bija Ēdoles pagasta daļa. No 28. maija līdz 1. jūnijam trīs muzeja ekipāžas pabija gandrīz divdesmit pagasta lauku sētās, kā arī iestādēs un uzņēmumos, lai tiktos ar īvandniekiem un iegūtu vērtīgas liecības par pagasta vēsturi un šī brīža dzīvi. 

Muzejs saku lielu paldies par sadarbību cilvēkiem, kuri dalījās atmiņās, sniedza vērtīgas ziņas par dažādiem notikumiem, kā arī dāvināja muzejam fotouzņēmumus un lietas ar muzejisku nozīmi. Īpaši interesants ir «Skaistkalnu» mājas saimnieka Jāņa Bogdanova dāvinājumus- baļļu un mucu komplektu alus darīšanai. Kā arī Milleru ģimenes dāvinātais bērnu puriņš  no pagājušā gadsimta 30. gadiem.

«Īvandnieki ļoti laipni mūs sagaidīja- sniedza intervijas par notikumiem sabiedrībā un savā ģimenē dažādos laika posmos. Darbs nebūt nav pabeigts. Muzeja darbinieki jūnijā turpinās doties pie pagasta ļaudīm», stāsta pētnieciskā darba speciāliste Ingrīda Pole.

Pēc ekspedīcijas tiks strādāts pie iegūto priekšmetu un informācija apstrādes, kā arī nepieciešamās dokumentācijas sakārtošanas. Gada nogalē Kuldīgas novada muzejs rīkos pasākumu īvandniekiem un citiem interesentiem, lai iepazīstinātu ar ekspedīcijas gaitu un vērtīgākajiem ieguvumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu