Iedzīvotāji Latvijas neveiksmes Eirovīzijā saista ar vāju priekšnesumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIAnovosti/Scanpix

Salīdzinoši liela daļa jeb 40% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata ka, viņuprāt, galvenais iemesls, kādēļ Latvijas pārstāvji neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ir vājš priekšnesums, secināts pētījumu aģentūras «TNS» sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» veiktajā pētījumā.

16% aptaujāto Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji kā nozīmīgus iemeslus, kādēļ Latvijas pārstāvji neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, ir norādījuši neprofesionālu sniegumu.

Neveiksmīgu dziesmas izvēli vaino 10% aptaujāto, spēcīgu konkurenci - 8% respondentu, neveiksmīgu dziedātāju izvēli - 7% aptaujāto, savukārt 6% respondentu uzskata, ka citi Eiropas valstu skatītāji neizprot Latvijas pārstāvju sniegumu.

No aptaujas dalībniekiem 1% uzskata, ka pie neveiksmēm vainojama neprofesionālā komanda vai finansējuma trūkums, savukārt 4% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norādījuši citu iemeslu. 6% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu aģentūra «TNS» sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» veica laikā no 29.maija līdz 31.maijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvei Anmary ar izpildīto dziesmu «Beautiful Song» šogad Eirovīzijā neizdevās iegūt ceļazīmi uz finālu. Viņa konkursa pusfinālā ieguva trešo mazāko punktu skaitu. 57.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu «Euphoria».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu