Arī pēdējā pārbaudes spēlē neveiksme mača galotnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas izlases basketbolistes šovakar Kauņā ar 65:68 zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Latvijas komandā ar 14 punktiem izcēlās Ieva Krastiņa, 13 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Aijas Putniņas kontā, bet desmit punktus pievienoja Kristīna Kārkliņa.

Jāpiebilst, ka 1000 gūto punktu robežu Latvijas izlases rindās šīsdienas mačā sasniedza komandas kapteine Liene Jansone.  

Pēdējās ceturtdaļas vidū latvietes guva astoņus punktus pēc kārtas, kas ļāva pārņemt vadību (62:59), tomēr nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām divu punktu pārsvars atkal bija zviedrietēm (64:62). Pēc Ievas Krastiņas tālmetiena Latvijas izlase atjaunoja vadību, tomēr nesavāktas atlēkušās bumbas aizsardzībā pretinieces atkal bija vadībā (66:65).

Pēdējā minūtē Zviedrijas komandas uzbrukums bija nesekmīgs, Zane Tamane savāca bumbu zem groza un nogādāja to pretinieču laukuma pusē, taču kļūdījās piespēlē. 2,6 sekundes līdz finālsvilpei zviedriete realizēja divus soda metienus (68:65), bet pēdējo sekunžu tālmetiens Krastiņas izpildījumā mērķi nesasniedza.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas izlase ar 62:64 zaudēja Lietuvai, bet ceturtdien ar 63:68 atzina Spānijas valstsvienības pārākumu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies nākamo otrdien, kad Latvijas basketbolistes «Arēnā Rīga» uzņems Itālijas izlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu