LM: Konkursā «Labākā Latvijas sekretāre 2012» saskatāmas diskriminācijas iezīmes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Konkursā «Latvijas labākā sekretāre 2012» saskatāmas dzimumu diskriminācijas un seksisma iezīmes, atzīst Labklājības ministrija (LM), iepazīstoties ar konkursa vērtēšanas kritērijiem.

KM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste portālu «Apollo» informēja - LM uzskata, ka biroja un kancelejas preču tirgotāja «Officeday Latvia», laikraksta «Dienas Bizness», «Radio SWH» un «Tallink» rīkotais konkurss, kas noslēdzās piektdien, vairāk līdzinās skaistumkonkursam, nevis profesionālu darbinieku spēju vērtēšanai.

Par to liecina interneta vietnē «db.lv» publicētā anketa, kurā apmeklētājiem bija jāraksturo viņuprāt piemērotākās īpašības, ar kādām jābūt apveltītai perfektai sekretārei. Tostarp respondenti varēja izvēlēties starp auguma un matu krāsas parametriem, tāpat viens no jautājuma «Risinot darba jautājumus, sekretāre...» atbildes variantiem bija izteikums «bosa vēlēšanās nolasa no acīm», norāda LM.

«Konkursu rīkošana dažādu jomu profesionāļiem ir atzīstama. Tomēr būtiski ir darbiniekus, tai skaitā sekretāres un sekretārus, vērtēt nevis pēc matu krāsas, auguma parametriem vai kafijas vārīšanas prasmes, bet gan pēc profesionālām prasmēm. Darba devējiem ir jābūt sociāli atbildīgiem, kliedējot stereotipus par sieviešu un vīriešu piemērotību kādai profesijai, jo profesijai nav dzimuma, vecuma un tautības,» uzsver labklājības ministre Ilze Viņķele.

Jāatgādina, ka LM ir atbildīga par valsts politiku dzimumu līdztiesības jomā. Viens no tās mērķiem ir mazināt darba tirgus segregāciju pēc dzimuma vai profesiju dalīšanos «sieviešu» un «vīriešu» profesijās, mudinot sievietes iegūt izglītību un vēlāk – darba vietu «netradicionālās» profesijās.

Darba tirgus segregācijai pēc dzimuma ir vairākas negatīvas ilgtermiņa sekas, proti, sievietes strādā zemāk apmaksātos darba tirgus sektoros kā zemāka līmeņa darbinieces, kas nozīmē zemākus tūlītējus ienākumus un mazākas pensijas vecumdienās, uzsver ministrijā.

LM informē, ka arī darba sludinājumos saskaņā ar Darba likumu darba devējs nedrīkst norādīt potenciālā darbinieka dzimumu, vecumu, izskatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu