Jūnijā beidzas balsošana par grupām, kas spēlēs «Ghetto Games» festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Tieši pirms Līgo svētkiem, 22. jūnijā, Red Bull mājaslapā «redbull.lv» beigsies balsošana, kas nosaka trīs grupas no divpadsmit žūrijas izvēlētajām, kas uzstāsies uz Red Bull Tourbus skatuves «Ghetto Games» festivāls Ventspilī. Šis sporta un mūzikas festivāls notiks 30. jūnijā, kur jaunās grupas cīnīsies par pēdējo iespēju tikt uz pasākuma finālu – «Red Bull Tourbus» «Fonofest» festivālā. No trim grupām uzvarēs tā, kas savāks visskaļākās skatītāju ovācijas. Īpašais viesis uz Red Bull Tourbus skatuves – GACHO.

Skatītāji joprojām var noteikt savu toni mūzikā, ko grib dzirdēt «Ghetto Games», balsojot «redbull.lv/cs/Satellite/lv_LV/Music-Entertainment/Red-Bull-Tourbus/001243212151861» Patlaban stabili līderi balsojumā ir grupa «Burned in Blizzard», tiem seko «Pirmais Kurss», bet tālāk sīva cīņa notiek starp «Anita Intaite» un grupu «Pūķa gars».

«Red Bull Tourbus» ir jauno grupu konkurss, kurā pieteicās un savas dziesmas iesūtīja vairāk par 100 grupām. Konkursam nebija ne vecuma, ne mūzikas stila ierobežojumu. 

Labākās 12 izvēlējās žūrija Gustavo, Jura Kaukuļa un Ulda Rudaka personā. Katrā reģionālajā posmā uz muzikālā autobusa «Red Bull Tourbus» skatuves uzstājas četras no šīm 12 grupām. Reģionālajos koncertos, kas maijā notika Liepājā, Jelgavā un Rīgā tika noskaidrotas trīs grupas, kas ieguva ceļazīmi uz Fonofest. Tās ir «Crow Mother» (Liepāja), «Galaxy Bosons» (Jelgava), «SMIND» (Rīga). Šīs grupas kopā ar grupu «Tonick» kas ziemā uzvarēja RTU jauno grupu studentu konkursā un ieguva īpašo Red Bull balvu – spēlēs Red Bull Tourbus finālā Fonofest. Iepriekš nosauktajām četrām grupām pievienosies vēl viena – grupa, kas uzvarēs Ghetto Games festivālā Ventspilī. Visas piecas grupas Fonofest pirmajā dienā, 13. jūlijā, sacentīsies par skatītāju ovācijām un uzvarēs tā, kuras atbalstītāji spēs uzrādīt decibelmetrā visaugstāko atzīmi. Galvenā balva ir iespēja jau nākamajā dienā, proti 14. jūlijā, spēlēt uz Fonofest lielās skatuves un dzirdēt savu dziesmu radio SPIN FM ēterā, kā arī lasīt interviju ar grupu žurnālā VETO.

Runājot par grupām, kas patlaban kandidē uz spēlēšanu «Ghetto Games» festivālā Ventspilī, Uldis Rudaks saka: «Pagaidām vislielākais pārsteigums izrādījusies grupa «Burned in Blizzard», kas piedalījās Liepājas posmā, taču neuzvarēja, atzīst Uldis Rudaks. «Šo grupu iepriekš nezināju, taču tas man ir patiešām patīkams pārsteigums un atklājums, kas negadās bieži ar grupām, ko iepriekš neesmu dzirdējis.

«Red Bull Tourbus» muzikālā autobusa maršruts Latvijā:

  • 12. maijā, Liepājā pie Pirmās Rokkafejnīcas.

Piedalījās: «On the roof», «Karmafree», «Burned in Blizzard», «Crow mother».
Īpašais viesis: Dzelzs Vilks

  • 15. maijā, Jelgavā pils pagalmā.

Piedalījās: «Anita Intaite», «Research Chemical», «Mākoņstūmēji», Galaxy Bosons
Īpašais viesis: Astro'n'out

  • 17. maijā, Rīgā, Rātslaukumā.

Piedalījās: «Nepilngadīgā Anna», «Pirmais kurss», «Pūķa gars», SMIND»
Īpašais viesis: Satellites LV

  • 30. jūnijā Ventspilī, plkst. 21.00 «Red Bull Tourbus Ghetto Games edition»

Piedalās: 3 jaunās grupas, ko nosaka skatītāju balsojums redbull.lv Ventspilī notiekošajā ielu kultūras, sporta un mūzikas Ghetto Games festivālā piedalās tās grupas, kas Liepājas, Jelgavas vai Rīgas atlases posmos neizcīnīja uzvaru, bet skatītāju balsojums tām dod otru iespēju uzstāties un nopelnīt biļeti uz finālu.
Īpašais viesis: GACHO

  • 13. un 14. Jūlijs, Uplandi, «Fonofest»

Red Bull Tourbus fināls
Piedalās: «Crow mother», «Galaxy Bosons», «SMIND», «Tonic»
Īpašie viesi: Astro'n'out un Satellites LV

Red Bull Tourbus skatuve ir uz paša muzikālā autobusa jumta un šādi konkursi notiek dažādās pasaules valstīs, izmantojot vairākus muzikālos autobusus. «Mūsējais» parasti kursē maršrutā pa Baltijas valstīm, taču mēdz veikt arī talbraucienus uz Čehiju, Slovākiju un Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu