«Rīgas siltums»: Jūlijā varētu pieaugt siltumenerģijas cena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No 1.jūnija norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 42,81 lats (Ls) /MWh (bez PVN), kas ir par 1,5% augstāks nekā maijā, kas saistīts ar valsts noteikto akcīzes nodokļa komponentes iekļaušanu siltumenerģijas tarifā, informē uzņēmumā «Rīgas siltums» (RS).

Siltumenerģijas cena noteikta, pamatojoties uz A/S «Latvijas Gāze» 8.jūnijā publicēto paziņojumu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem jūnijā, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 210 Ls/tūkst.nm3.

Atsaucoties uz paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena jūlijā un augustā varētu būt 230 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena jūlijā un augustā varētu būt 45,42 Ls/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu 82% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam RS siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Siltumenerģijas cena Rīgā jūnijā ir zemākā Baltijas valstu galvaspilsētās. Tā ir par 3% zemāka nekā Tallinā un par 31% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu