Atsauc sūdzību par būvatļauju projektam «Pērle»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Biedrība «Par brīvu Lielā Baltezera krastu», kuras vadītājs Artūrs Priede tiek vainots naudas izspiešanā no uzņēmējiem, atsaukusi savu pieteikumu tiesā par būvatļauju Mazā Baltezera krastā iecerētajam daudzdzīvokļu ēkas projektam «Pērle».

Administratīvā rajona tiesa saistībā ar pieteikuma atsaukšanu nolēmusi izbeigt tiesvedību lietā, nosakot, ka atkārtota vēršanās tiesā par šo pašu strīda priekšmetu nav pieļaujama, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme. Šajā lietā trešās personas statusā bija projekta «Pērle» attīstītājs SIA «Nere E».

Tiesas lēmumu desmit dienu laikā iespējams apstrīdēt Administratīvajā apgabaltiesā.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ tika panākts mierizlīgums strīdā par projektu «Pērle» pie Mazā Baltezera.

Pēc biznesa portāla «Nozare.lv» rīcībā esošās informācijas, projekta attīstītājs SIA «Nere E» un biedrība «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» noslēguši vienošanos par vispusīgu strīdu izbeigšanu par dzīvokļu projekta «Pērle» būvniecību Ādažu novadā pie Mazā Baltezera.

Panāktā vienošanās paredz, ka iedzīvotājiem tiks nodrošināta publiska piekļūšana pie ezera, īpaši akcentējot apkārtējo iedzīvotāju drošu un netraucētu pārvietošanos pa tauvas joslu.

SIA «Nere E» pārstāvis apliecina, ka līdzšinējās domstarpības ar biedrību, tajā skaitā Priedi, ir pagātne, un panāktais risinājums nodrošinās abu pušu mērķu sasniegšanu.

Vienošanās arī nozīmē strīdu izbeigšanu šajā pavasarī plašu publicitāti guvušajos administratīvos un kriminālos procesos.

«Biedrība pie Mazā Baltezera ir panākusi iedzīvotājiem svarīgu rezultātu un tagad var pievērsties jaunām cīņām pie Lielā Baltezera,» norāda Priede.

Kā ziņots, iepriekš biedrība «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» iesniedza sūdzību Administratīvajā rajona tiesā par projektam «Pērle» izsniegto būvatļauju un tiesa to apturēja. «Nere E» tiesā iesniedza pretsūdzību par būvatļaujas atjaunošanu. Saistībā ar pieteikuma atsaukšanu tiesvedība lietā tika izbeigta, tādejādi būvatļauja ir spēkā.

Rīgas apgabaltiesa aprīļa beigās atteicās piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu - biedrības «Par brīvu lielā Baltezera krastu» valdes priekšsēdētājam Priedem, kuru policija vaino naudas izspiešanā no uzņēmējiem. Arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 5.aprīlī atteicās apcietināt Priedi, jo uzskatīja, ka viņš izmeklēšanu ietekmēt nevar. Tagad viņam regulāri jāatzīmējas policijā, ka viņš nekur nav pazudis.

Priede uzskata, ka viņš naudu no firmas «New Europe» pārstāvjiem nav izspiedis, bet tā ir bijusi tikai «lomu spēle, kur katrs grib izzondēt, ko otrs grib». To Priede iepriekš paziņojis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «De Facto».

Projekta «Pērle» autors ir arhitektu biroja «AB3D» arhitekts Juris Mitenbergs, un «Pērle» būs vienīgais ēku komplekss Latvijā, kur ēka daļēji atrodas virs ūdens. Projekts 2008.gadā MIPIM arhitektūras gadatirgū Kannās saņēma apbalvojumu kategorijā

Projektā «Pērle» plānots investēt 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu). Projektu plānots nodot ekspluatācijā 2013.gada beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu