Pauž neizpratni par negatīvo attieksmi pret ierēdņu «čivināšanu» sociālajos tīklos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane noraida «Zvaigzne ABC» valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas apgalvojumus, ka valsts ierēdņu «čivināšana» sociālajos tīklos neliecina par labu valsts pārvaldi, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

Dreimane uzsver, ka demokrātijas viens no stūrakmeņiem ir valsts pārvaldes atklāta dialoga veidošana ar sabiedrību. Turklāt, strauji attīstoties interneta tehnoloģijām un komunikācijai, aizvien pieaug saziņas iespējas ar sabiedrību, un efektīvākais saziņas veids mūsdienās ir sociālie mediji, piemēram, «Twitter».

«Līdz ar to, nodrošinot efektīvu valsts pārvaldes dialogu ar sabiedrību, tieši pretēji - ierēdņu tvītošana liecina par labu pārvaldību. Jāņem vērā arī starptautiskā prakse, ka aktīvi tvītotāji ir augstas amatpersonas,» norāda Dreimane. Kā piemērus viņa min ASV prezidentu Baraku Obamu un Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Viņa uzsver, ka pat tādas institūcijas kā NATO ir sākušas pilnībā pārvērtēt savu publisko komunikāciju, izveidojot profilus un komunicējot «Facebook», «Twitter», «YouTube», «Flickr» un citos.

Tomēr Dreimane uzskata, ka būtiskākais valsts pārvaldes komunikācijā sociālajos medijos ir ievērot ētikas pamatprincipus un diskutēt par aktuāliem jautājumiem, nevis distancēties no tiem.

Kilboka vakar portāla «Diena.lv» raidījumā «Dienas rīts» izteicās, ka valsts ierēdņu čivināšana, apspriežot darba jautājumus, valstiskus jautājumus, tad izsakot ņirgas, tad - komentārus, neliecina par labu valsts pārvaldi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu