Premjers: Liekas, ka sliktākais ir aiz muguras

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Taupīšanas pasākumi un izaugsme nav tāda pretruna, kā mēdz teikt, - tā intervijā Čehijas laikrakstam «Hospodarské noviny» sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Jautāts, vai sliktākais Latvijai ir aiz muguras, Dombrovskis atbild, ka viņam tā šķiet. «Tā tas izskatās. Šī gada pirmajā ceturksnī bijām visātrāk augoša Eiropas ekonomika. Tas, kopā ar efektīvu cīņu pret ēnu ekonomiku, mums deva papildus ienākumus budžetā. Šogad mēs pat pārspēsim mūsu fiskālos mērķus. Ar Starptautisko Valūtas fondu esam vienojušies, ka nākamajā gadā budžeta deficīts būs 2,5%, bet jau tagad izskatās, ka sasniegsim 2,1%,» sacīja Latvijas valdības vadītājs.

Premjers laikrakstam stāstījis, ka Latvija krīzes laikā Eiropā veica vislielākos taupīšanas pasākumus un izdevumu samazinājumu, kā rezultāts bija arī augstākais PVN un fizisko personu ienākuma nodoklis Baltijā.

«Noteikti ir daudz problēmu, kuri ir saistīti ar taupīšanas pasākumiem. Bet, ja jūs esat situācijā, kad jūs zaudējāt finanšu tirgus uzticību, tad jums nav pārāk daudz citu iespēju. Mums bijā jāveic taupīšanas pasākumi, lai mēs stabilizētu sistēmu un pēc tam atgrieztos pie izaugsmes. Izdarījām lielākos taupīšanu ES un tagad mums ir lielākā izaugsme, tas parādā, ka starp šim divām politikām nav tāda pretruna, kā mēdz teikt,» uzsver premjers.

«Pēdējos divos gados rūpniecība ir augusi līdz desmit un eksports līdz 30% gadā. Pēdējā pusgadā atjaunojas iekšējais pieprasījums. Tikai tagad, kad krīze ir beigusies, redzam, cik daudz cilvēki baidījās no nākotnes. Ja runa ir par ēnu ekonomiku, ieviesām īpašuma deklarāciju, mainījām likumus par PVN maksāšanu un plānojam arī citus soļus.»

Dombrovskis sarunā norādījis, ka Latvija turpinās sekot plānam iestāties eirozonā 2014.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu