NATO atvainojas par civiliedzīvotāju upuriem uzlidojumā Afganistānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) komandieris ģenerālis Džons Alens atvainojies par civiliedzīvotāju upuriem NATO gaisa spēku uzlidojumā Afganistānas Lougaras provincē, piektdien paziņojis ISAF preses pārstāvis.

Ģenerālis Alens devās uz Lougaru tikties ar vietējiem līderiem un iedzīvotājiem, lai atvainotos un izteiktu līdzjūtību upuru ģimenēm, aģentūrai AFP atklāja ISAF preses pārstāvis brigādes ģenerālis Karstens Jakobsons.

Ar Alena vizīti NATO pirmo reizi publiski atzinusi, ka trešdien notikušajā uzlidojumā kādai ēkai Lougaras provincē ir gājuši bojā arī civiliedzīvotāji.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Afganistānas amatpersonu sniegto informāciju uzlidojumā gāja bojā 18 civiliedzīvotāji, tostarp sievietes un bērni.

Afganistānas prezidents Hamids Karzai pauda dziļu neapmierinātību ar notikušo un saīsinājis savu vizīti Pekinā, lai ātrāk atgrieztos mājās.

Prezidents uzsvēra, ka šādi NATO uzbrukumi, kas laupa dzīvības civiliedzīvotājiem un nodara postījumus civiliedzīvotāju īpašumiem, nevar tikt attaisnoti nekādos apstākļos un nav pieņemami.

Sākotnēji ISAF ziņoja, ka uzlidojumā nogalināti daudzi nemiernieku kaujinieki, bet par iespējamajiem civiliedzīvotāju upuriem nekādu informāciju nesniedza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu