Dienvidkoreja nosoda Ziemeļkorejas pārmērīgos draudus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkoreja piektdien paziņojusi, ka Ziemeļkorejas draudi un apvainojumi pēdējā laikā kļuvuši pārmērīgi un pārkāpuši nosacīto robežu, kas tiek ievērota abu valstu attiecībās.

Seulas Apvienošanās ministrija, kas atbild par pārrobežu sakariem, paziņoja, ka Ziemeļkorejai nekavējoties jāpārtrauc draudēt un nomelnot Dienvidkorejas prezidentu Ļi Mjunbaku.

Ziemeļkoreja jau mēnešiem ilgi kritizē Ļi un draud ar «svēto karu», viņa valdību lamājot par žurkām un nodevējiem. Aprīlī Ziemeļkorejas armija draudēja pārvērst daļu Seulas pelnos, šādi atriebjoties Ļi un vairākiem Dienvidkorejas medijiem par Phenjanas vadības apmelošanu.

Jau ziņots, ka pirmdien Ziemeļkorejas armija draudēja uzspridzināt arī vairāku Dienvidkorejas mediju birojus, šādi atriebjoties par vērienīga Phenjanas bērnu pasākuma kritisku atspoguļošanu.

«Mēs vēlreiz (..) prasām, lai Ziemeļkoreja nekavējoties pārtrauktu šādus provokācijas aktus,» paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Viņš arī aicināja Phenjanu sākt norēķināties par pārtiku, kuru Seula piegādāja Ziemeļkorejai laika posmā no 2000. līdz 2007.gadam, norādot, ka pirmais maksājums - 5,83 miljoni ASV dolāri (3,3 miljoni latu) - bijis jāizdara līdz 7.jūnijam.

«Mūsu valdība pozīcija ir, ka aizdevums par pārtikas palīdzību (..) jāatmaksā, kā bija runāts, un mēs pieprasām, lai Ziemeļkoreja ievēro vienošanos,» paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Gadījumā, ja Phenjana parādu neatmaksās, Seula varētu spert tālākus soļus, viņš piebilda, sīkāk nepaskaidrojot.

Piektdien Seula nosūtīja Phenjanai jau otro atgādinājumu par parāda nomaksu.

Iepriekšējās valdības vadībā Dienvidkoreja no 2000. līdz 2007.gadam piegādāja Ziemeļkorejai aptuveni 2,6 miljonus tonnu pārtikas 720 miljonu ASV dolāru (403 miljonu latu) vērtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu