FM atbalsta «Pasažieru vilciena» un CAF līguma grozījumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrija (FM) nosūtījusi Satiksmes ministrijai (SM) atzinuma vēstuli par AS «Pasažieru vilciens» (PV) valdes veiktajiem grozījumiem iepirkuma līgumprojektā ar Spānijas uzņēmumu «Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles» (CAF), kurā informē, ka kopumā piedāvātais līgumprojekts ir atbalstāms un iepirkuma principu neievērošanas riski ievērojami mazināti.

Par to biznesa portālu «Nozare.lv» informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis

Taču vienlaikus FM vērš uzmanību uz atsevišķiem līgumprojekta punktiem, kurus PV valdei vēl būtu nepieciešams precizēt. Nepieciešami precizējumi netraucē PV valdei paralēli uzsākt saskaņošanas sarunas ar CAF par veiktajiem līgumprojekta grozījumiem, norādīja Jarockis.

Vienlaikus FM lūdz SM informēt par laika termiņiem tālākām darbībām, kad plānots nosūtīt CAF līgumprojektu un kad gaidāma CAF atbilde, piebilda Jarockis.

Jau ziņots, ka SM sagatavojusi atzinumu par AS «Pasažieru vilciens» (PV) iesniegtajiem vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem un pret tiem neiebilst, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja ministrijā.

Ministrijā skaidro, ka SM izvērtēja valdes apstiprināto piegādes un uzturēšanas līguma ar CAF projektu un tajā veiktos grozījumus salīdzinājumā ar konkursa nolikumā ietverto līguma projektu, un «neiebilst pret piedāvāto redakciju».

Kā ziņots, «Pasažieru vilciens» valdes sēdē apstiprinājis līguma par jauno pasažieru vilcienu iegādi grozījumus, kas atbilst Eiropas Komisijas (EK) prasībām, lai varētu projekta īstenošanai saņemt Eiropas līdzfinansējumu.

Grozījumi nepieciešami, jo EK iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot «Pasažieru vilciena» un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, mūsu valstij var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu