Jeļizarova par 18 sekundēm labo Latvijas rekordu un izpilda olimpisko A normatīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportiste Poļina Jeļizarova šodien «Prezidenta kausa» sacensību laikā sasniedza valsts rekordu 3000 metru šķēršļu skrējienā un izpildīja Londonas olimpisko spēļu normatīvu.

Jeļizarova sacensībās uzvarēja ar rezultātu deviņās minūtes un 33,53 sekundes, līdzšinējo Latvijas rekordu labojot par 18 sekundēm, bet Londonas olimpisko spēļu A normatīvs ir deviņas minūtes un 43 sekundes.

Tādejādi Jeļizarova kļuvusi par 13. Latvijas vieglatlēti, kura izpildījusi Londonas olimpisko spēļu A normatīvu.

Kā ziņots, Latvijas rekordu Jeļizarova sasniedza arī maija beigās, kad finišēja pēc deviņām minūtēm un 51,08 sekundēm, kas viņai deva šī gada Eiropas čempionāta normatīvu.

Pirms tam Latvijas rekords piederēja Innai Poluškinai, kura 2008. gadā šo distanci veica par 0,48 sekundēm lēnāk. Toreiz tieši šis rezultāts ļāva Poluškinai kvalificēties Pekinas olimpiskajām spēlēm, kurās viņa ierindojās 45. vietā starp 47 finišējušajām dalībniecēm.

Pēc «Prezidenta kausa», kurā sacenšas visu trīs Baltijas valstu izlases, pirmās dienas līderpozīcijā ar 165 punktiem ir Latvijas komanda, kurai ar 131 punktu seko Lietuva, bet trešā ar 114 punktiem ir Igaunija.

Augstvērtīgu rezultātu Latvijai sasniedza arī Igors Sokolovs, kurš ar rezultātu 78,21 metrs kļuvis par 15. tālāko vesera metēju pasaulē šosezon. Uzvaras izcīnīja arī lodes grūdējs Māris Urtāns (19,43 metri), tāllēcējs Elvijs Misāns (7,89 metri), šķēpmetēja Madara Palameika (60,55 metri) un augstlēcējs Normunds Pūpols (2,19 metri). 400 metru distancē sievietēm labākā bija Gunta Latiševa-Čudare (55,31 sekunde), bet vīriešiem Renārs Stepiņš (49,28 sekundes), savukārt trīssoļlēkšanā sievietēm 13,72 metrus aizlēca Santa Matule.

Tāpat Latvijas komandas uzvarēja arī 4x100 metru stafetēs - vīrieši sasniedza rezultātu 39,94 sekundes, bet sievietes finišēja pēc 46,50 sekundēm.

Pieminēšanas vērts vēl ir augstvērtīgais rezultāts 100 metru sprintā, kur lietuvietis Rītis Sakalausks tikai par 0,01 sekundi atpalika no valsts rekorda (10,15 sekundes), bet Latvijas rekordists Ronalds Arājs palika otrais ar 10,32 sekundēm, kas ir viņa sezonas labākais rezultāts. Tikmēr šķēpa mešanā vīriešiem neizdevās uzvarēt nevienam Latvijas sportistam - labākais bija tikai trešajā vietā palikušais Ainārs Kovals (76,42 metri).

Sacensības turpināsies sestdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu