Latvijas handbolistiem graujoša uzvara pār Maltu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase šodien ar graujošu uzvaru sāka 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, ar 36:10 (17:4) pārspējot Maltas valstsvienību.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar sešiem gūtiem vārtiem bija Ēriks Blūms, bet pa piecām reizēm precīzi meta Kaspars Lisovskis un Dainis Krištopāns.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase sestdien spēkosies ar mājiniekiem Turcijas handbolistiem, bet pēdējā mačā svētdien tiksies ar Igauniju. Šo komandu pirmās kārtas mačā Turcija izcīnīja uzvaru ar 39:35 (21:14). 

Katras apakšgrupas uzvarētāja un divas labākās otrās vietas ieguvējas iekļūs otrajā kvalifikācijas kārtā, kurā komandas tiks izkārtotas septiņās apakšgrupās pa četrām valstsvienībām katrā.

Savainojumu dēļ komandai šajā kvalifikācijā nevar palīdz ierastie līderi Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds, kā arī Jānis Grišanovs, bet Ingars Dude turnīru izlaiž ģimenes papildinājuma dēļ.

Sākotnēji paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā tika iekļauti 28 spēlētāji, no kuriem 17 izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis uzaicināja uz valstsvienības treniņiem.

Galējā sastāvā tika iekļauti 14 spēlētāji, no kuriem tikai četri spēlē vietējā čempionātā - Edgars Vadzītis, Oskars Arājs (abi - LSPA), Kaspars Lisovskis un Vitālijs Borisenko (abi - Ludzas «Latgols»).

Latvijas izlase sacenšas D apaksgrupā. Tikmēr A apakšgrupā cīnās Ukraina, Kipra, Somija un Luksemburga, B apakšgrupā ielozētas Grieķijas, Šveices, Itālijas un Lielbritānijas valstsvienības, bet C apakšgrupā spēkojas Rumānija, Izraēla, Beļģija un Īrija.

Vietu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā sev jau ir garantējušas 22 valstu izlases - Austrija, Baltkrievija, Horvātija, Čehija, Spānija, Francija, Vācija, Ungārija, Islande, Lietuva, Maķedonija, Melnkalne, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Krievija, Slovēnija, Serbija, Slovākija, Zviedrija, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Latvijas izlasei izvirzīts mērķis iekļūt nākamajā kvalifikācijas kārtā, bet finālturnīrs 2014. gadā no 14. līdz 26. janvārim notiks Dānijā.

Latvijas handbola izlases sastāvs dalībai 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Edgars Kukša, Raimonds Šteins, Jānis Pavlovičs, Ēriks Blūms, Dainis Krištopāns, Elvijs Borodovskis, Kaspars Lisovskis, Jānis Gremzde, Edgars Vadzītis, Austris Tuminskis, Oskars Arājs, Vitālijs Borisenko, Margots Valkovskis un Uldis Lībergs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu