Izvēloties privātu bērnudārzu, Rīgā vecāki nezaudēs vietu rindā uz pašvaldības bērnudārziem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpmāk izvēloties privātu bērnudārzu, Rīgā vecāki nezaudēs vietu rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, telekompānijā LTV solīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs sola, ka attiecīgi grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos tikšot veikti šīs vasaras laikā un stāšoties spēkā ap nākamo mācību gadu.

Kā ziņots, kopš pērnā gada augusta vecākiem Rīgā ir iespēja pieteikties uz pašvaldības līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrētu privāto pirmsskolas izglītības iestādi.

Pašvaldības līdzfinansējums paredzēts tiem bērniem, kuri jau apmeklē kādu no privātajiem bērnudārziem un vienlaikus stāv rindā uz pašvaldības bērnudārzu. Pašreizējā kārtība paredz, ka vecākiem, lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā, ir jāizstājas no pašvaldības bērnudārzu rindas.

Saskaņā ar 2011.gadā noteikto kārtību, ja vecāki vēlējās saglabāt vietu rindā uz pašvaldības bērnudārzu, pašvaldība turpināja maksāt pabalstu līdzšinējā apmērā - 30 latus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu