Pēc 115 gadus ilgas kopdzīves izšķiras divi milzu bruņurupuči

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Beigusies garākā laulība dzīvnieku pasaulē, jo divi Austrijas zoodārza milzu bruņurupuči pēc 115 gadu kopdzīves vairs nevēlas dalīt vienu būri, vēsta ziņu portāls «Orange News».

Zoodārza vadība pieaicinājusi dzīvnieku ekspertus, kas rāpuļus baro ar romantiskiem, garastāvokli uzlabojošiem ēdieniem un cenšas tos iesaistīt kopīgās spēlēs, taču pagaidām bez panākumiem.

«Mums sāk šķist, ka viņi vairs nevar viens otru izturēt,» atzīst zoodārza vadītāja Helga Hapa.

Bibija un Poldijs jau sen ir pāris. Zooloģiskajā dārzā Klāgenfurtē tie dzīvo kopā 36 gadus, taču pirms tam dzīvnieki mitinājās Bāzeles zoodārzā Šveicē.

«Abi bruņurupuči ir 115 gadus veci. Tie dzīvo kopā, kopš bija mazi. Tie izauga kopā un beigu beigās kļuva par pāri,» piebilst Hapa. «Taču mums nezināma iemesla dēļ tie strīdas un vairs nevar paciest viens otru.»

Zoodārza darbinieki uzskata, ka dzīvnieki atsvešinājušies, kad Bibija uzbrukusi partnerim un nokodusi Poldija bruņu fragmentu. Sekoja vairāki citi uzbrukumi, un Poldiju nācās pārvietot uz citu būri.

Milzu bruņurupučiem nav zobu, taču to mutes iekšpusē esošais kaula pārklājums un stiprie žokļi ir bīstami ieroči. Katrs 100 kilogramus smagais rāpulis varētu nogalināt otru, ja gribētu.

«Darbinieki runā ar bruņurupučiem un mēģina tos iesaistīt kopīgās aktivitātēs, un mēs ceram, ka viņi atkal dzīvos saticīgi,» sacīja Hapa. «Mums teica, ka gadījumi, kad dzīvnieki atsvešinās pēc tik ilgas kopdzīves, ir ļoti reti, taču tā nu tas noticis. Mēs ceram, ka varēsim viņus samierināt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu