Polijas izlases galvenais treneris: Mēs iekļūsim ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viena no turnīra saimniecēm Polija sasniegs Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālu, pārliecināts ir Polijas izlases galvenais treneris Františeks Smuda.

Kā ziņots, čempionāta atklāšanas mačā Polija piektdien dramatiskā mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Grieķiju.

«Pēc mača apsveicu visus futbolistus un pateicu viņiem: «Galvas augšā, jo varēja būt daudz ļaunāk, ja mēs būtu zaudējuši»,» Smuda izteicās pēcspēles preses konferencē. «1:1 nav pasaules gals. Cīņa joprojām ir atklāta. Mums tagad jākoncentrējas uz nākamo maču un jāuzvar.»

Smuda atzina, ka viņa komandas spēlētājiem pirms cīņas bijis liels psiholoģiskais spiediens. «Mēs bijām ļoti labi sagatavojušies, ko redzēju katrā treniņā. Tomēr mums bija liels spiediens un liels stress. Maniem futbolistiem spēlēt bija daudz smagāk nekā grieķiem. Mēs esam tikai sākumā. Mūsu mērķis ir izkļūt no apakšgrupas un mēs to paveiksim.»

Abas komandas spēli noslēdza desmit futbolistu sastāvā - pirmā puslaika izskaņā desmit minūšu laikā divas dzeltenās kartītes nopelnīja grieķis Sokratis Papastatopulos, bet otrā puslaika vidū sarkano kartīti par pēdējās cerības pārkāpumu nopelnīja poļu vārtsargs Vojcehs Ščesnijs.

Smuda savas komandas sarkano kartīti nevēlējās komentēt, bet slavēja uz maiņu nākušo vārtsargu Pšemislavu Titonu.

Nākamajā kārtā Polijas izlase otrdien sacentīsies ar Krieviju, kas pēc Smudas domām būs galvenais mačs, bet apakšgrupas pēdējā cīņā 16. jūnijā Poliju sagaidīs duelis ar Čehiju.

Tikmēr neapmierināts ar spēli bija Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs. «Mēs šajā mačā gājām pēc uzvaras, tāpēc neesmu apmierināts. Tomēr esmu lepns par saviem futbolistiem.»

«Nedomāju, ka Sokrata noraidījums bija taisnīgs. Tomēr mēs spējām izturēt spiedienu,» stāstīja Santušs. «Pieņemu tiesneša lēmumu, bet tas mums bija ļoti smags.»

«Mēs nenospēlējām labi pirmajās 20 minūtēs. Polija ļoti ātri uzbruka, bet mēs cīņas gaitā uzlabojām sniegumu un sākām kontrolēt bumbu,» atzina Grieķijas treneris. «Laukumā bijām pārliecināti par saviem spēkiem. Otrajā puslaikā puiši bija ļoti labi.»

Kā ziņots, otrajā A apakšgrupas spēlē Krievijas izlase ar rezultātu 4:1 sagrāva Čehiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu