Mežs: «Bezbērnu nodoklis» jāpavērš otrādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tā dēvēto bezbērnu nodokli Latvijā varētu ieviest, taču to nevar darīt tā, lai tie, kam nav bērnu, «gribētu sev pārgriezt rīkli», ieraugot, kādi nodokļi jāmaksā, uzskata demogrāfs Ilmārs Mežs.

Sarunā «Radio 101» demogrāfs sestdien sacīja, ka spiediens jāizdara uz politiķiem, lai tie pieņem cilvēkiem izdevīgus lēmumus.

«Galvenais ir spiest uz politiķiem, lai cilvēkiem ir izdevīgi domāt par pirmo bērniņu, otro un trešo. Bezbērnu nodoklis jāpagriež otrādi, lai tie, kam nav bērnu, negribēt pārgriezt sev rīkli,» sacīja Mežs.

Demogrāfs norāda, ka tiem, kuriem nav bērnu, nodokļi paliek pašreizējā līmenī, savukārt tiem, kam ir bērni, iegūst būtiskus nodokļu atvieglojumus. «Ja ir četri un vairāk bērni, tad iedzīvotāju ienākuma nodoklis nav jāmaksā vispār,» norāda eksperts.

Mežs atkārtoti uzsvēra, ka pašreizējā situācija ir tāda, ka «ar tiem tempiem, kā izmirst latvieši, mūsu nepietiks pat simts vasarām».

«Pār mūsu dārgajiem tiltiem brauks cittautieši. Tiem, kam nav bērnu, jārēķinās, ka bērnu vietā Latvijā iebrauks cilvēki no Afganistānas, Ķīnas vai kādas citas valsts,» – tā Mežs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu